Post entry

Positiva signaler…

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Det har varit motigt för bolaget en tid nu och kursen har tagit rejält med stryk, men nu kommer en del klart positiva signaler…

I förra veckan (29/9) klubbades det igenom att Sten K Johnson går in som största ägare i bolaget. En stark, renommerad, industriell och långsiktig finansiär och inte minst en topp 5 placerare i Sverigeeliten…Mycket talande och mycket positivt för bolaget, då det dels innebär att de får in en stabil, långsiktig och förtroendegivande finansiär som kan trygga ekonomin framåt, men som också kan bidra med så mycket mer i form av kompetens, erfarenheter och kontaktnät. Sätter också en kvalitetsstämpel på bolaget.

Att han kan bidra med så mycket mer märks nu omgående genom att LifeAssays nu får Anders Norling som ny styrelseordförande (extrastämma den 3 november).

Seriöst, positivt och talande att Sten K sätter in en så erfaren och rutinerad marknadskraft som Anders Norling som styrelseordförande för Life.

För de som inte har koll på Anders Norling, så kommer han senast från posten som VD för Anoto där hans jobb var att vända skutan åt rätt håll…men han blev också smått hjälteförklarad efter att ha vänt det sargade trafikövervakningsföretaget Sensys till lönsamt exportföretag med ett börsvärde på 1 miljard kronor.

Citat från PM när Norling lämnade Sensys:
”När Anders Norling började på Sensys 2000 var bolaget i kris. På grund av en missbedömning av tidpunkten för det kommersiella genombrottet för Sensys produkter hade bolaget för höga kostnader och kassan var tom.

Anders uppdrag var att i första hand skapa möjlighet till överlevnad på kort sikt genom att hantera den akuta situationen. Därefter skulle, med utgångspunkt från Sensys unika radarteknologi, ett livskraftigt och lönsamt företag byggas.

Anders Norling har lett Sensys från att vara ett förlustbringande krisföretag till ett mycket lönsamt bolag med en bra marknadsposition och ett börsvärde väl överstigande 1 miljard.”

http://www.sensys.se/web/Harry_Vesanen_ny_VD_for_Sensys_Traffic.aspx

http://www.nyteknik.se/nyheter/it_telekom/allmant/article40234.ece

Nu kliver inte Anders Norling in som VD för Life, men Life får nu in väldig värdefull och viktig erfarenhet och kunnande i bolaget, vilket garanterat kommer att hjälpa Life i den resa de själva just nu håller på att göra för att bli ett lönsamt och etablerat bolag…det är väl det som är själva tanken J

Så detta ser jag som mycket positivt och också som ytterligare ett tecken på att Sten K nu seriöst går in och engagerar sig i bolaget. Tycker det som sagt också är talande för vilka möjligheter bolaget besitter när så seriösa och renommerade finansiärer som Sten K Johnson och marknadsproffs som Anders Norling går in och engagerar sig i bolaget.

Så finansiell och marknadskompetens förs nu in i bolaget, men det finns även lite andra positiva signaler;

- Life nyanställer just nu 3 heltidstjänster, var av 2 direkt för att utöka produktionen av test. (sista ansökningsdag 29/9). Två heltidstjänster kan tillverka en väldans massa tests, så här planeras det för produktionsökningar.

- Life har utökat deras befintliga lokaler ordentligt genom att även ta över grannens lokal och står nu även på denna front redo för produktionsökningar (deltagare på stämman den 29/9 fick en rundvandring i Lifes lokaler).

- Det framkom på stämman att Medinors försäljning av Lifes instrument har accelererat den senaste tiden och att deras lager snart är slut (i så fall har de 3ggr så många instrument sålda nu mot i slutet av juni (180 mot 60)), vilket innebär att försäljningen börjar ta fart, att det borde komma ny order från Medinor snart och det innebär också att Life löpande får större inkomster för försäljning av tests till sålda instrument.

- Life har återupptagit framtagandet av test för häst. Något som är väldigt eftersökt hos djur- och hästkliniker jag pratat med och även Life har tidigare uttryckt att tex. den Tyska marknaden är väldigt på om test för häst.

- Det framkom också på stämman att Life nu kommer att satsas ordentligt på marknadssidan framöver…Med en styrelse med mer marknadserfarenheter och kontakter, och med en mer ordnad finansiering i ryggen, så ges det nu möjligheter till att koppla nya och bättre grepp om hur marknaden skall erövras och det känns positivt...

Efter att ha pratat med en hel del veterinärer och djursjukhus så råder det ingen tvekan om att Life har en riktigt bra och eftersökt produkt som ligger helt rätt. Så även om etableringstakten initialt nu inte gått så fort som Medinor och Life trodde, så säljer de, deras veterinära produkt har visat sig fungera och användare jag pratat med tycker det är ett bra diagnostiskt redskap som de använder det mer och mer. Analyser av akutfasproteiner är också något som man märker är väldigt eftersökt och marknaden kommer tveklöst att växa ordentligt framöver på samma sätt som den gjort på humansidan. Och här är Life först ut på marknaden med ett Point Of Care-instrument för enkel analys av dessa och står därför inför enorma möjligheter.

Några faktorer som dock hittills varit hindrande för att få fart på försäljningen/etableringen, är att de inte haft en stabil kassa eller tryggad finansiering (erkänd storägare som kan gå in och garantera finansiering framåt), vilket är en förutsättning för att göra affärer med större etablerade bolag, distributörer osv. Ledning och styrelse har också varit väldigt tunn på marknadssidan, vilket är A och O om de skall lyckas. Att Sten K nu gått in och Life får Anders Norling som styrelseordförande innebär förstärkningar på båda dessa fronter och bitarna faller där med nu mer på plats för bolaget…och fler förändringar kan man räkna med också kommer att ske framöver i bolaget när väl Life nu äntligen släppt in Sten K som största ägare i bolaget.

Sammantaget tycker jag därför ovan nyheter ger en positiv bild av vad som håller på att hända med bolaget…för nu ser det ut som att förutsättningar skapas för att Life även i praktiken skall kunna lyckas med det som ser så lovande ut.

För en som varit med i bolaget länge och trott på deras produkt, så känns i alla fall väldigt kul och positivt det som nu sker. Att sten K Johnson och Anders Norling går in i bolaget ger också en bekräftelse på att man inte varit helt fel ute vad gäller potentialen för bolaget.

Någon garanti för framgång finns det dock såklart inte, men signalerna framåt är nu klart positiva…

Mvh

/1avD200

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?