Post entry

Pos resultat på Cancerstudien i USA

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

I ett PM idag rapporterar svenska LifeAssays att Cancerstudien, som utförs både i USA och Australien går mycket bra. Studien har åter igen också fått uppmärksamhet i amerikans TV.

Länk till dagens PM: https://www.avanza.se/placera/pressmeddelanden/2016/07/11/lifeassays-lifeassays-mycket-positiva-resultat-pa-cancerstudien-i-usa-dar-lifeassays-test-anvands-for-att-styra-behandlingen-av-hundar-med-cancer-studien-utvidgas-nu-aven-med-center-i-turkiet.html

I en blogg från 7 juni, så länkade jag och skrev om att resultat snart borde kunna väntas på en ny behandlingsmetod mot cancer. En behandlingsmetod som bygger på testresultat från det svenska blodanalysbolaget LifeAssays högkänsliga infektionstest, som gör att cancerbehandlingen kan administreras vid precis rätt tillfälle tidsmässigt i en immuncykel.

Nu börjar det ses resultat. Och som kan ses i nedan länkar, till båda inslagen i amerikansk TV, så är resultaten hittills väldigt positiva. Över 100 hundar har hittills behandlats och studierna både i USA och Australien visar på goda resultat.

Länk till senaste inslaget: http://www.cleveland19.com/story/32358978/dogs-beat-the-odds-with-new-cancer-treatment-pill

Länk till tidigare inslaget från Maj:

https://www.youtube.com/watch?v=lOc7oXrs-SI

Nära hälften av alla hundar diagnosticeras med cancer under sin livstid och en av fyra hundar dör i cancer. Enligt Webvet, diagnosticeras enbart i USA 1,2 miljoner nya cancerfall hos hundar per år. Så marknaden är såklart stor och extra bra med aktuellt behandlingsmetod, är att den är betydligt billigare än befintliga behandlingar och har mycket små, om några, bieffekter.

Även om metoden inte botar alla, det rapporteras i inslaget om att det går ”extremely well” för ca 50%, så gör den attraktiva prisbilden och avsaknaden av bieffekter, metoden väldigt användbar. Viktigt att notera i detta också, är att hundarna som väljs ut och får vara med i studien, är hundar som är väldigt illa där an. I inslaget ses bland annat labradoren ”Lashes”, som i januari bedömdes ha 6 veckor kvar att leva, men som nu 6 månader senare mår prima. Och om hunden Pooh bear, som enligt det tidigare inslaget hade en typ av dödlig skelettcancer som det inte fanns någon behandling för. Han var mycket illa där an och uppskattades ha ett par veckor kvar att leva (se även nedan länk till artikel om Poh Bear). Nu följs han upp i inslag nummer två, där han mår bra och hans tumör krymper.

Artikeln om Pooh Bear: http://www.cleveland.com/metro/index.ssf/2016/06/chagrin_falls_couple_turns_to.html

Så resultaten är positiva nyheter för både hundar, hundägare och LifeAssays.

/1avD200

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?