Post entry

Lifeassays: tuffar på mot uthållighet

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Det har länge varit förseningar med den slutliga finputsningen för humanmarknaden gällande CRP och HCRP (engångsblodprov). Då en liten detalj i plastreagenserna satt käppar i hjulet för EU-certifikat för humanmarknaden så har detta lilla företag istället nyss startat försäljning på veterinärmarknaden med CRP för hund.

Det intressanta är tiden, pålitligheten och enkelheten för Lifeassays som har så få steg och så få moment att det inte går att göra fel när man gör själva blodprovet, även är själva testet fritt från farliga substanser och förfarandet är enkelt: man tar blodprovet in i vialen som får skakas en stund i en minicentrifug - sedan stoppar man reagensen/vialen i Readern som läser av blodet som enligt företaget tar 5-10 minuter för hela processen. M.a.o kan mindre centraler slippa skicka prover till labb. Eller varför inte ha en egen Reader hemma? Eller på ålderdomshemmet? Ranschen*längre ner*? Konkurrenterna har i dagens läge sämre instrument, långsammare processer och fler steg som gör att fel kan begås men även tidsmässigt tar det längre och blir dyrare för kunderna med fler artiklar, varav vissa har artiklar med farliga substanser. Lifeassays är mycket intressant för framtida analyser för hjärt och kärl sjukdomar där företag kan ligga precis rätt i tiden.

Från Q1 2009

1.En bred nordiska lanseringen med Medinor i maj och en start av leverans av 30 instrument/månad med start maj månad. 4 referensinstrumenten levererades under april. Medinor är ledande på veterinärmarknaden i norden med omsättning på runt 60 miljoner kronor. Dock så är Lifeassays hundapplikation för hund-CRP ensam på marknaden. Medinor medger att det finns efterfrågan på veterinärmarknaden.

2. Life har erhålligt plastvialer från kinesiska underleverantörer vilka har haft mycket god kvalitet samtidigt som tillverkningskostnaderna har blivit mycket lägre. Under maj kommer 100.000 vialer att levereras med uppskattad försäljningsvärde på 5 miljoner.

3. Besked för färdigställande av vialer för människor, från samma kinesiska leverantör, och sista steget för humanmarknaden beräknas vara klart och produkten redo för lansering under juni månad 2009. Det är denna aspekt som blivit försenad men Lifeassays har trots sitt lågt antal anställda knåpat igenom problemet och kan för första gången sätta en uppskattad tid angående lansering.

4. Förutom ett stort antal mässor blir det i år även en mässa i Innsbruck samt Düsseldorf, där Lifeassays, trots sitt låga antal anställda varit väldigt väldigt aktiva.

5. 129 546 kr utgör patentinvesteringar. Fler applikationer väntas i framtiden.

Distributionsavtal med 8 länder för humanmarknaden, ett för veterinärmarknaden i Norden (Medinor). Länder för human marknaden är Sverige, Turkiet, Finland, Schweiz, Danmark, Grekland, Tjeckien, Island. Fler väntas tillkomma.

Lifesassays informationsmöte 2/4 i korthet.

I Kirstins presentation så finns det även planer/möjligheter för att i framtiden ta fram CRP-test även för häst** och katt(*hänvisning till Ransch* samt pnkt 5, Q1). Dario har pratat om planer att starta försäljning i egen regi i just i Tyskland. Och att Lifeassays kan bli föremål för uppköpning.

Detta är ett litet företag i uppstartningsfasen av försäljning och inget tyder på att försäljningsstarten på veterinära marknaden inte ska bli av. Dock ska tilläggas att hundmarknden har lägre krav än humanmarknaden men att humanmarknaden nu har en slutlig tidsrymd vilket inte uppskattats vid tidigare förseningar.

Tillväxtmässigt räknar jag med att Lifeassays sakta men säkert kommer att öka tillverkningen av vialer på initiala 100.000 samt 30 apparater/månad. Detta företag är inte superraket utan mer ett stabilt komplement för långsiktigt investerande. Dock så ser marknaden väldigt positiv ut...och det kan rassla till om Lifeasays inte hinner med att möta efterfrågan. Lifeassays är en bra aktie för framtiden. Och när väl humanmarknden påbörjats och eventuellt fler veterinära distributörer tillkommit med en större vial/reader tillverkning så kan aktien i juli/augusti mycket väl stå från 1 SEK och uppåt.

Siffror:

Börsvärde MSEK: 73,68

Kassa 1.518.000 + NE på 11,88 Miljoner. NE blev fulltecknad trots börsläget. Kassan är fylld och stabil inför lanseringen/tillverkning.

Kurs 0.30 SEK

Antal aktier 237 684 865

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?