Post entry

Alltele-Agera del 2: VD: ”De e rätt mycke nu”

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Inledning: Som jag skrev tidigare idag så tror jag att det är bra läge att öka i Alltele efter nedgången senaste tiden. Jag har haft på känn att det är mycket på gång och nu när jag läser svaren från VD inkommna klockan 19.03 idag så får jag det bekräftat. Anledningen till min magkänsla har bla varit att det tagit längre tid en vanligt för Ola att svara. Tidigare har svaren kommit inom någon dag, medan de denna gång kom efter mer än en vecka bla på grund av att Ola var på resande fot. Dessutom har jag naturligtvis läst på allt jag kunnat hitta om Alltele och insett att det väntar expansion inom kort, frågan är ju bara när? Efter att ha läst mailet är det för mig uppenbart att det väntar en mycket spännande framtid för Alltele och att det är läge att öka innehavet. Här följer ett utdrag ur vår mailkonversation.
Svaret på fråga 5 av 7 är mest intressant! VD, Ola Norbergs kommentarer i kursiv fet stil. Mailkonversation: Hej ”Alexus”

Tack för ditt tålamod, men som jag hoppas att du uppskattar så ”e de rätt mycké nu”. Har lagt in svar på de delar som går att besvara i din text nedan. Din timing i frågeställningarna kommer nog att visa sig mycket bra även denna gång!!!****Lev väl Ola

Hej Ola
I vår förra mailkonversation i slutet av januari nämde du att:

1. Inkommande nya kunder över WEB och inringande telefon ligger i dagsläget på 60- 70 nya kunder per arbetsdag. Detta kompletteras med utgående korsförsäljning som ligger på samma nivå. Hur ser denna utveckling ut i dagsläget? Ola: Ingen markerad förändring utan ett ganska jämnt inflöde.
2.AllTele har pressreleasat investeringar i en ny mobil företagsplattform från Telepo och lansering sker under Q1. Hur utvecklas denna lansering och tror du att målet på att dubbla antalet företagskunder i år håller? Ola: Kan bara rekommendera att du håller ögonen öppna efter pressreleaser under den kommande veckan så tror jag att din fråga får ett bra svar!!****3. AllTele kommer att sälja mobilabonnemang till sina befintliga kunder och till nya med eget varumärke med start under kvartalet. Hur utvecklas denna lansering? Ola: Samma som ovan!

Vidare har jag läst igenom bokslutkommuniten och lyssnat på intervjun med Introduce och har några frågor:

4. Alltele planerar att öppna en webbbaserad on-line butik. I den kommer ni att sälja telefonprodukter och även datorer och datatillbehör med rabatter till befintliga kunder men med tillgänglighet för alla. När tror du att butiken kommer vara igång? Ola: Butiken kommer att vara lanserad under April/Maj och kommer att vända sig till Privat, företag och ÅF-kunder. Utbudet kommer att vara mycket brett inom hemelektronik från TV till Mobiltelefoner samt givetvis alla tillbehör som behövs.
5.Alltele har skrivit ett finansieringsavtal på 27 Msek vilket tillsammans med de starka kassaflödena borgar för vidare expansion. Hur ser du i dagsläget på potentiella uppköpsobjekt?När tror du att nästa förvärv kan ske? Ola: Vi utvärderar alltid ett antal lämpliga kandidater och ser under närtid ett par mycket intressanta möjliga avslut varav något med avsevärd omfattning!
6.Vilka är Allteles fördelar mot konkurrenterna? Ola: Som förvärvande bolag har vi en mycket enkel och klar linje som uppskattas stort. Som leverantör tror jag att vår ”inhouse” linje med egen personal både på teknisk support och admin uppskattas stort. Att vi sedan håller en hög kvalitetsprofil i leveransen och deltar aktivt i utvecklingen av nya tjänster binder ocks å kunderna närmare företaget.
7.Jag såg att Björn Wolrath sålt hela sitt innehav i AllTele, detta gör mig nyfiken på om det är några styrelseförändringar på gång? Ola: Björn är och har sedan inträdet i AllTeles styrelse varit en mycket aktiv ägare. Björn har också, som alla insatta vet, ett stort engagemang i andra både noterade och onoterade bolag och deltar aktivt i dessa bolag varvid rörelser i innehaven snarare är regel än undantag. Björn är samtidigt både mycket aktiv och uppskattad styrelseledamot i AllTele och det kommer han med största säkerhet att kvarstå som under överskådlig framtid. (Sedan kan ju inte jag som vd föregå nomineringskommitens arbete inför kommande bolagsstämma, men allt annat skulle förvåna stort)

Värdering: Alltele värderas idag till Pe-tal på 7,2 baserat på 2010 års prognos. Prognosen baseras på befintlig kundstock samt en del organisk tillväxt, ej förvärvad.

TA: Stöd finns vid 16 kr och motstånd vid 18. Se http://www.introduce.se/foretag/alltele/teknisk-analys/2010-03-12/alltele-teknisk-analys
Målkurs: 30kr under 2010

Lycka till!

PS:Grattis Kim, du fick min röst, Doro sitter säkert i portföljen.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?