Post entry

Januari:s aktieraketer, (Alltele, Dignitana, Avega, BE Group)

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Inget januari utan några potentiella raketer i form av spännade midcap och smallcap bolag. Som tidigare år väljer jag ut några kandidater som kan dra iväg på mkt kort sikt.

Mitt starkaste tips kommer först - Alltele!!!!

Jag var med in nyintroduktionen för några år sedan och fick se en liten summa pengar bli ännu mindre då aktien sjönk snabbt från 19 kr till 10 kr drygt. Nu är det ett helt annat bolag vi som ser snart har en nettokassa (antagligen vid utgången av Q4 redan) och visar enorma tillväxttal tack vare den kraftiga förvärvsstrategin. Från att ha handlats över 20 kr stängde den året svagt på 13,10, vilket enligt Remium och Redeyes senste analyser ger ett P/E-tal på årets vinst på 7-8 och 2012 ligger det runt 5-6. Detta även efter nedjusteringarna som gjordes pga. guidningen från ledningen om att marginalerna kan bli lite svagare än vad dom tänkt sig, vilket inte är speciellt konstigt. Den nyheten fick dock aktien att fortsätta sin tråkiga resa under hösten men nu borde det i mina ögon vara dags att prisa in 2011 & 2012. 2012 ska man omsätta 650 MSEK och med dagens börsvärde på 147 MSEK så ser det riktigt billigt ut om marginalerna endast möter förväntningarna.

Det enda som håller (hållit) ner aktien är antagligen alla aktier som hamnat i händerna hos de köpta bolagen som säkert istället vill ha pengar och då säljer av dessa på marknaden vilket sätter press.

Min målkurs i januari för Alltele blir 16 kr det borde vi kunna nå fort innan vi antagligen måste ta en paus. Förra året gick vi från ungefär samma nivå till 18-19 kr under januari.

Övriga tips:

Avega har jag skrivit om många ggr under 2010 och sista handelsdag så tog dom årets ryck med en uppgång på 11-12%. Helt förståeligt då hela it-konsult sektorn känns extremt het just nu med rejäla prishöjningar och uppsägningar av olönsamma avtal. Prispressen som varit tror jag är bortflugen fram tills nästa konjunkturnedgång. Det innebär att bolag som Cybercom, Connecta etc. kan stå inför minst tvåsiffriga procentökningar inom kort, speciellt inför rapporterna.

Andra tips är BE Group som Swedbank dammsugit på sistone, här borde man försöka invänta en rekyl innan man kliver på tåget för att utmana tidigare toppar från 2010 kring 55 kr. Håller 45 kr för rekylen är det rätt kurs att kliva in på igen.

Dignitana är ju en kär gammal vän. Jag missade senaste rallyt på nyheten om att pengar kommit in från köpoptionerna. Dom kommer antagligen fortfarande vara tvugna att göra minst en ny NE. Det kommer sätta ett tak för utvecklingen närmaste året men på kort sikt kan aktien kanske gå vidare uppåt. Vid en snabb genomgång förstår jag det som att när det gäller konverteringen till aktier efter det tredje (och sista) tillfället den 18 december 2011; Är det viktigt att veta att Dignitana tillfördes totalt drygt 18 MSEK av det totala 19,3 MSEK före emissionskostnader vid det sista tillfället, vilket var precis vad bolaget behövde.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?