Post entry

SENSODETECT – Ett EKG för hjärnan!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Som bioteknikintresserad läkare har jag aldrig tidigare sett ett case på börsen med lika stor potential! SensoDetect har utvecklat en icke-invasiv metod som hjälpmedel vid diagnosticering av neurologisk eller psykiatrisk sjukdom, metoden har redan vunnit gehör inom den medicinska kåren genom gedigen forskning och kliniska implikationsmöjligheter. Nu står vi inför två hyperintressanta år, både aktiekursmässigt och på den medicinska arenan.

Som bioteknikintresserad läkare har jag aldrig tidigare sett ett case på börsen med lika stor potential! SensoDetect har utvecklat en icke-invasiv metod som hjälpmedel vid diagnosticering av neurologisk eller psykiatrisk sjukdom, metoden har redan vunnit gehör inom den medicinska kåren genom gedigen forskning och kliniska implikationsmöjligheter. Nu står vi inför två hyperintressanta år, både aktiekursmässigt och på den medicinska arenan.

Bolaget SensoDetects metod bygger på en är vidareutveckling av hjärnstamsaudiometri (ABR). Den första reaktion många icke-medicinare får när de hör talas om Sensodetect är att det låter alldeles för bra för att vara sant. Man kan dock konstatera att det finns bevis från flera oberoende håll att metoden fungerar. Vid en sökning i artikeldatabaserna kan jag de senaste 20 åren finna ett antal artiklar som beskriver hur man med vanlig ABR har hittat specifika mätmönster för bl a ADHD, schizofreni, demens och Parkinsons sjukdom. Dessa fynd har dock inte varit tillräckligt specifika för att metoden ska ha utvecklats och spridit sig. Nu har Sensodetect kommit med sin högupplösta SD-BERA som har bevisat hög sensitivitiet och specificitet! Sensodetects patentbibliotek är starkt och inkluderar ”alla sjukdomar i hjärnstammen som kan mätas med ljud”. Att kopiera tekniken är dessutom svårt eftersom man redan har en datorbas med ca 1000 avbildade hjärnor och en specifikt framtagen datoralgoritm som sköter analysen. I nuläget finns det stöd för att metoden fungerar som ett ”objektivt diagnosstöd” för ADHD, schizofreni, Aspergers sjukdom (autism), bipolaritet (mano-depressiv sjukdom) och faktiskt även IBS (Irritabel tarm). Eftersom behovet av diagnosstöd i psykiatrin är så enorm används redan bolagets metod i mindre skala. Antalet beställda mätningar växer stadigt, men för att läkare (psykiatriker) ska använda sig av en metod eller behandling krävs att det finns ”evidens och beprövad erfarenhet”. I nuläget är evidensen inte tillräckligt hög eftersom det finns för få publicerade artiklar, men detta kommer att förändras redan i vår!

TEKNOLOGIPLATTFORM

Teknologin SD-BERA (SensoDetect-Brainstem Evoked Response Audiometry) bygger på hjärnstamsaudiometri (ABR, Auditory Brainstem Response). Elektroder sätts fast på huden, samtidig som man får lyssna på ljud i hörlurar. Elektroderna på huden känner av de naturligt förekommande elektriska impulserna från hjärnstammen (hörselnerven signalerar till hjärnstammen). Efter ca 30 min mätning bekvämt tillbakalutad i en fåtölj kan de datalagrade impulserna användas för diagnostisering av t.ex. ADHD och schizofreni, som alltså ger en helt typisk profil. Man kan säga att SD-BERA avbildar hur hjärnan reagerar på given information (i detta fall ljudimpulser). Även om det genom åren funnits andra forskargrupper som studerat hur ABR påverkas av olika sjukdomar är Sensodetect de enda som har kommit så långt att de bildat bolag och beviljats patentstöd (patentskydd t.o.m. 2025). Det finns inga konkurrenter per i dag och den gedigna forskning och databas med sjukdomsprofiler som Sensodetect genom åren byggt upp medför att försprånget är närmast ointagligt. Bolaget kommer marknadsföra sin produkt som ett ”objektivt diagnosstöd” och kommer inte att ersätta läkarna. Förhoppningen är att det i framtiden kommer bli lika naturligt för psykiatriker och allmänläkare att beställa en mätning med SD-BERA som att göra ett EKG.

KORT HISTORIK

1982: Sören Nielzén (docent, överläkare, grundare, styrelseledamot och medicinskt ansvarig i SensoDetect) släpper sin avhandling (Music, mind and mental illness [dissertation]. Lund: Lunds universitet; 1982) . Hans forskning leder fram till upptäckten att musik uppfattades olika av olika patientgrupper inom psykiatrin.

2000: Dr. Olle Olsson (medgrundare och vice vd) fördjupar sig i detta med sin avhandling (Psychoacoustics and hallucinating schizophrenics: a psychobiological approach to schizophrenia [dissertation]. Lund: Lunds universitet; 2000) och dessa forskningsfynd utgör delar av dagens analysmetod.

2002: Hjärnstamsaudiometriska tester påvisar att patienter med schizofreni gav helt annat svarsresultat jämfört med frisk kontrollgrupp (Källstrand J, Montnemery P, Nielzén S, Olsson O. Auditory masking experiments in schizophrenia. Psychiatry Res 2002; 113:115-25.). Huvudförfattaren till denna artikel, Johan Källstrand, är sedan 2008 bolagets VD.

2005: Metoden patenteras och bolaget SchizoDetect bildas.

2007: Byter namn till SensoDetect med bakgrund i att tekniken förfinas med potentiellt bredare användningsområde, tekniken döps SD-BERA (SensoDetect – Brainstem Evoked Response Audiometry). Första kunderna detta år.

2008: Johan Källstrand som har en magister i både neuropsykologi och ekonomi säljer sitt f.d. bolag (verksamt inom autism hos barn) blir VD. Arbetet att föra in bolaget i kommersiell fas intensifieras. Indikation för ADHD-utredning tillkommer och försäljning till kunder inom detta segment startas.

2009: Sjukdomsspecifika mönster för Aspergers sjukdom identifieras. Bolaget börsintroduceras

2010: Instrumentet CE-märks. Valideringsstudier för ADHD och schizofreni påbörjas i Tyskland och positiva preliminära resultat har inkommit. Parallellt startas fler studier i Sverige för samma indikationer, men även studier på bipolär sjukdom och IBS pågår. Patentansökan inlämnas för SD-BERA Pharma.

2011: Nyemission genomförs och samarbete med Gillbergcentrum på Sahlgrenska initieras.

Expected:2011: Resultaten kommer under våren valideras av oberoende tyska psykiatriska kliniker och fokus kommer därefter ligga på internationalisering och marknadsföring av bolaget gentemot läkare.

2012: Försäljningsmässiga genombrottet!

ANVÄNDNINGSOMRÅDEN

I och med att SD-BERA mäter hur hjärnan reagerar på en viss given information (i detta fall ljudstimuli) är det rimligt att anta att metoden i bästa fall kan användas för en större mängd av alla sjukdomar som påverkar hjärnan! Likt ett EKG som kan mäta avvikelser i hjärtats elektriska signalering kan man här få ut kurvor som sedan analyseras med SensoDetects datoralgoritmer.

VD Källstrand beskriver 2010-12-06 att ”Tekniken har potential att användas avseende alla sjukdomar som direkt eller indirekt påverkar centrala nervsystemet. För merparten av t.ex. de neurodegenerativa sjukdomarna är tidig upptäckt prioriterat, vilket talar för screening med potentiellt bidrag från enkla och kostnadseffektiva metoder som SD-BERA. En dialog förs med profession inom bl.a. somatiska och neurofysiologiska medicinska discipliner och SensoDetects avsikt är att fortsätta dessa aktiviteter.”
Bolagets verksamhet är uppdelat i tre delar:

1. SD-BERA Diagnosis:
Sensodetects kärnverksamhet. Försäljning inom etablerade diagnoserna ADHD och Schizofreni.

2. SD-BERA Research:
Forskning inom ramen för nya diagnoser och tillämpningsområden såsom bipolaritet, Aspergers och IBS pågår. Även neurologiska sjukdomar som Alzheimers, depression och Parkinsons sjukdom har nämnts som möjliga indikationer.

3. SD-BERA Pharma:
Mätning av kemiska substanser i hjärnan. Studie som publicerats kunde visa effekten av den psykoaktiva substansen L-Lysin. Pilotprojekt har genomförts på koffein och alkohol och patentansökan har inlämnats. Med hjälp av SD-BERA kan man teoretiskt optimera läkemedelsbehandling och även assistera läkemedelsbolag vid kliniska studier av nya substanser. Man har redan ett samarbete med en okänd snustillverkare för att studera nikotins verkan på CNS.

FINANSIELL POSITION OCH EKONOMISK POTENTIAL

SensoDetect genomförde i februari en kraftigt övertecknad nyemission, där bolagsledningen tecknade mer än de ursprungligen garanterat. Kursen uppvisade en osedvanlig styrka och steg tvärtemot gängse mönster under pågående emission. De pengar man nu fått in skall med råge räcka till dess genombrottet kommer och har även använts för nyrekrytering av personal med imponerande bakgrund. Dessa nyrekryteringar tror uppenbarligen så mycket på bolaget att de valde att köpa teckningsoptioner som blir värdelösa om inte kursen på knappt två år mer än dubblas från nuvarande nivå. Burnrate under 2010 var ca 2.5 Mkr och i nuläget har man ca 17Mkr i kassan.

Det finns ett stort behov av objektivt diagnosstöd inom psykiatrin. 10 miljoner människor får årligen en psykiatrisk eller neurologisk diagnos. Även vid en liten marknadspenetration kommer den ekonomiska potentialen vara enorm och breakeven nås redan vid 4000 undersökningar årligen med nuvarande burnrate.

Det är inte helt känt hur mycket ett mätinstrument kostar, men det är mindre än 50 000kr. Sensodetect lånar ut sina system och tar betalt per undersökning, för tillfället 6500kr. Bolagets primära fokus för den kliniska försäljningen är Sverige, Norden och Tyskland. Än så länge är det ca 30 sjukhus/ kliniker som har använt sig av metoden och särskilt rättspsykiatriska kliniker har sett metoden som värdefull (eftersom patienterna ibland inte vill eller kan uttrycka sig).
Metoden innebär i många fall en påtaglig tidsbesparing med minskade sjukvårdskostnader - och dessutom en ökad trygghet för läkaren. Patienterna är inte sällan skeptiska till de nuvarande ganska ”flummiga” frågeställningarna och behöver inte känna att deras diagnos enbart beror på läkarens kompetens eller frågeformulärens utformning. Patienterna efterfrågar inte sällan ”second opinion” och här fyller SD-BERA en naturlig funktion. De läkare och psykiatriker jag pratat med anser liksom jag själv att detta har potential att bli ett värdefullt komplement i utredningen och ingen har verkat känna sig hotad i sin yrkesroll.

SensoDetect fördubblade under 2010 antalet genomförda undersökningar (401st fakturerade mätningar). De flesta av de betalda undersökningarna var troligtvis inom ramen för SD-BERA Research. SensoDetects försäljningstillväxt spås fortsätta under 2011, men antalet beställningar kommer först öka kraftigt när bolaget kan gå ut till klinikerna och referera till de publikationer som enligt vad bolaget kommunicerat kommer nu under våren. Med tanke på att man kan förvänta sig en viss tröghet i anammandet av metoden är det rimligt att anta att försäljningstillväxten längre fram plötsligt kommer explodera. Om detta inträffar framåt hösten eller först nästa år återstår att se. Fram till dess är kvartalsmässiga variationer att förvänta och inte påtagligt relevanta för värderingen av bolaget. Det väsentliga för bolagets framtid är fokus på den forskning som krävs för det väntade genombrottet. Bolaget har kommunicerat en prognos på 8000 undersökningar i årstakt i slutet av 2012. Om detta uppnås kommer kursen vara en helt annan.

Schizofreni: I Europa genomförs årligen 300 000 utredningar. Bara i Sverige har 30-40 000 individer diagnosen Schizofreni, vilket kostar samhället 10-15 miljarder årligen. I världen beräknas 1% lida av schizofreni.
ADHD: 600 000 utredningar i Europa per år. 3-5% av befolkningen lider av ADHD. 25% av de intagna på anstalter har beräknats ha diagnosen ADHD och diagnosticeras dessa och insättes på rätt medicinering kan stora pengar sparas.

Autism: 0.5-1% av befolkningen beräknas ha en störning inom autismspektrat. Studie presenterad 10-05-31 som visar sjukdomsspecifika mönster. Ytterligare studier pågår.

Bipolär sjukdom: 2-3% av befolkningen beräknas lida av sjukdomen. Preliminärt positiva besked från studie utförd i Umeå.
SD-BERA Pharma: Enorm potential!

SD-BERA Research: Om man finner att SD-BERA kan vara användbart vid någon neurodegenerativ sjukdom tillkommer en marknad som är större än den psykiatriska (3-4% av befolkningen drabbas exempelvis av Alzheimers och 1% av Parkinsons sjukdom). Behoven är stora.

REKOMMENDATION OCH RIKTKURS

Rekommendationen blir starkt köp. Visserligen har börsvärdet gått upp en hel del senaste året, men egentligen inte i takt med de forskningsframgångar som uppnåtts. Risken för en investering är i nuläget mycket lägre. För att få en någotsånär rimlig riktkurs har jag i kalkylen endast räknat med de indikationer vi bedömer kan få kommersiell betydelse utanför forskningssidan inom ett år, dvs Schizofreni, ADHD och autism.

Riktkursen i dagsläget blir 98kr med riskjusterad nuvärdesanalys (NPV) för ovanstående indikationer med 20% diskonteringsränta.
Jag räknar med att ytterligare indikationer tillkommer och kan marknadsföras nästa år, i första hand bipolär sjukdom och ADHD hos barn. Detta nästan dubblar riktkursen och om en neurologisk indikation tillkommer blir riktkursen nästan löjligt hög. Om sedan dessutom SD-BERA Pharma visar sig ha en roll att fylla svindlar tanken.

Börsvärde: 187 Mkr (kurs 40,0 kr)
Antal aktier: 4 694 505 st Kassa: ca 17 Mkr
Ägarsituation: Mer än 50% av aktiena är i händerna på insiders och övriga storägare.

TRIGGERLISTA

- Q2 Artikel accepteras för ADHD (Tyska valideringsstudien i Charité, Berlin). SensoDetect kommer att delta med en monter på kongressen "3rd International Congress on ADHD - From Childhood to Adult Disease", den 26-29 maj i Berlin, Tyskland. Presentation av denna studie?

- Q2 Artikel accepteras för studie av Schizofreni (Tyska valideringsstudien i Pfalz).

- Q2 Artikel accepteras för bipolär sjukdom (Umeåstudien), där bipolärer jämförs med ADHD.

- H2 Studie på 200 barn och ungdomar med ADHD, Lund

- H2 Neuropsykiatri, schizofreni St Görans sjukhus.

- Q2-Q3 Godkännande av patent för SD-BERA Pharma, samt certifiering.

- Ytterligare inofficiella studier förväntas presenteras under året. Neurodegenerativa sjukdomar?

- 2012: Publicering av ”Uppsalastudien”, där schizofreni, schizoaffektiv sjukdom, bipolär sjukdom och ADHD studeras.

Fördjupar mig något kring riktkurs, vetenskaplig bas samt bifoga lite länkar för den intresserade.

Vissa frågetecken har väckts angående NPV-kalkylen i min analys från igår, vilket var olyckligt. Mitt syfte var främst att göra en fullödig sammanfattning av caset och jag trodde i min enfald att ingen var särskilt intresserad av uträkningen, främst för att det är svårt att bedöma rimligheten i en analys för ett bolag i Sensodetects skede, men även för att jag underskattade läsarna. Här följer därför mina beräkningar: Jag gjorde först en mer sedvanlig P/E-beräkning enligt följande: Om vi antar att Sensodetect år 2013 tar 2% av diagnoserna ADHD och Schizofreni i Europa blir det 18000 undersökningar för året (I verkligheten finns det en chans att många som redan fått diagnosen vill ha en second opinion med ett objektivt diagnosverktyg första åren, se länk nederst). Om en undersökning fortsätter kosta 6500kr ger ovanstående en prognosticerad omsättning om 117 miljoner kronor. Jag antog vidare en vinstmarginal om 50% (Kan tyckas högt, men kommer i själva verket troligtvis bli ännu högre eftersom det endast kommer bli lönekostnader för ett fåtal anställda. Kostnaderna för mätinstrumenten är små och själva analysen görs automatiskt via dator och undersökningen utförs av utbildad sjukhuspersonal på respektive klinik/ sjukhus.) Detta ger 58,5 Mkr i vinst för år 2013 bara baserat på ADHD och Schizofreni. Bolaget värderas alltså i nuläget till ca PE 3 för 2013 års prognos. Med tanke på snabb tillväxt rimligt med ett PE-tal på 20 vilket ger ett motiverat börsvärde på 1170 Mkr år 2013 .

Om vi sätter en kalkylränta (avkastning på alternativa placeringar) till det genomsnittliga på börsen (ca 11%) leder det till ett nuvärdesjusterat börsvärde på 950 Mkr (1170 / 1.11^2). Dagens riktkurs blir då 202kr. Väljer vi istället avkastningskrav på 15-25% (som man ofta gör i USA vid beräkning av bioteknikbolag) får vi istället ett motiverat börsvärde på 749-885Mkr med riktkurs på 159-188kr.

Jag hade kunnat sätta den riktkursen, men tyckte att den var lite väl hög och tänkte att trovärdigheten i analysen skulle bli lägre, särskilt som jag bara räknade på ADHD och schizofreni. Istället för att justera ned de parametrar som jag trodde på ovan valde jag att titta på hur Smallcap gjort (enda nu tillgängliga seriösa analysen). I sin snart ett år gamla analys använde de sig av en NPV-kalkyl (Net Present Value) som blivit ”modernt” vid värdering av bioteknik, men då främst läkemedelsforskning. Denna metod känns inte helt korrekt för ett bolag som Sensodetect i och med att det är ett medicinteknikbolag och att inte många tvivlar på att instrumentet i viss mån kommer att användas, men deras slutresultat blir dock fortfarande rimligt. (De har angett 70% chans för marknadspenetration för ADHD och Schizofreni samt 50% för autismspektrat och har satt 20 %diskonteringsränta).

I nuläget är dock sannolikheten större för marknadspenetration i Europa och ytterligare indikationer har tillkommit (ffa bipolär sjukdom), men å andra sidan korrigerade jag detta genom att dra ned förväntningarna för penetrering i USA närmaste åren. Därefter valde jag att justera antalet aktier till de 4.7 miljoner som nu finns. Detta gav ett riskjusterat NPV om 98kr. Om någon annan som är inläst på bolaget har förslag på hur en seriöst framtagen riktkurs kan se ut är jag tacksam för input. Jag beklagar sammanfattningsvis att jag inte mer i detalj redogjorde för källan till min riktkurs men hoppas att detta nu är klargjort.

Min ståndpunkt är att exakta riktkurser för förhoppningsbolag med så många okända parametrar alltid ska tas med stora skopor salt och att det väsentliga är att se på den slutgiltiga potentialen och bedöma hur stor chansen är att bolaget når dit. Bolagets egen prognos för försäljning i slutet av 2012 är 8000 undersökningar vilket ger följande motiverade börsvärde i slutet av 2012 om man drar ned vinstmarginalen (8000x6500x 0,4) = 21Mkr. Här tycker jag att det räcker att konstatera att bolaget värderas till PE 9 för 2012 års prognos och PE 3 för min prognos för 2013 – utan andra indikationer än ADHD och Schizofreni! Smallcaps analys: www.smallcap.se/uploads/analysis52.pdf

FORSKNINGSDATA Vidare så har jag försökt sammanfatta lite av den forskning som ligger till grund för tekniken. Denna samling är på intet sätt komplett, men det jag hittar efter en rask översyn.

STUDIER PUBLICERADE AV SENSODETECT: Källstrand J, Olsson O, Fristedt Nehlstedt S, Ling Sköld M, Nielzén S. Abnormal auditory forward masking pattern in the brainstem response of individuals with Asperger syndrome, Neuropsychiatr Dis Treat. 2010; 6: 289–296. Published online 2010 June 24. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20628629 (Källstrand - Asberger) Nielzén S, Olsson O, Källstrand J, Nehlstedt S . The Role of Psychoacoustics for the Research on Neuropsychiatric states - Theoretical Basis of the S-Detect method. In: Publications from The Sound Environmental Centre at Lund University, Report no 8: Sound mind and emotion, Research and aspects (ed. Frans Mossberg), Lund 2009 Nielzén S, Olsson O, Nehlstedt S Källstrand J. Psychoacoustics & Schizophrenia, Der Nervenarzt, 2008, 79, 193 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15146664 (Nielzèn - Schizofreni) Fristedt Nehlstedt S, Källstrand J, Nielzén S, Olsson O. Aberrant Representation of High Frequency Sounds in the Brain Stem of Individuals with Schizophrenia, Submitted manuscript 2008 Källstrand J, Fristedt Nehlstedt S, Nielzén S, Olsson O. Brainstem aberrations in adult subjects diagnosed with ADHD – medication effects Manuscript 2008 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12467951 (Källstrand -Schizofreni) Nielzén S, Olsson O, Källstrand J, Fristedt S. Abberant brain stem functioning i schizophrenia. European Psychiatry, 2008, 23, 135 Nielzén S. An objective diagnostic decision support for schizophrenia. European Psychiatry 2007, 22, 86 Iliadou V, Källstrand J, Kaprinis G, Nielzén S, Olsson O. Auditory masking and schizophrenia. International Journal of Psychophysiology 2004, 54, (1-2) 105 Nielzén S, Källstrand J, Larsson L, Olsson O. Klinisk psykoakustik kan ge objektiv diagnos vid schizofreni, (Clinical psychoacoustics can support an objective diagnosis of schizophrenia). Läkartidningen 2004, 101, 1376-9 Källstrand J, Montnemery P, Nielzén S, Olsson O. Auditory Masking Experiments in Schizophrenia. Psychiatry Research, 2002, 113, 115-125 Olsson O. Psychoacoustics and Hallucinating Schizophrenics. A Psychobiological Approach to Schizophrenia. Thesis, 2000 Olsson O., Nielzén S. Perceptual Restoration of Missing Sounds in a Group of Hallucinating Schizophrenics. Perceptual and Motor Skills, 1999, 89, 315-326 Olsson O, Nielzén S. Contralateral induction by Frequency Spectrum in Hallucinating Schizophrenics. Psychiatry Research, 1999, 87, 1, 65-75 Nielzén S, Olsson O. (eds.). Clinical Psychoacoustics. Schizophrenia. Lund University Press, Sweden, 1998 Nielzén S., Olsson O. Perceptual Grouping due to Pitch and Amplitude in Hallucinating Schizophrenics. Psychopathology, 1997, 30, 140-148 Nielzén S. Music and SPECT. In: (ed. Reinhard Steinberg) Music and the Mind Machine. Springer-Verlag, Berlin, 1995 Nielzén S, Olsson O. The Influence of Duration on Verbal-Attribute Ratings of Complex Protomusical Sounds. Music Perception, 1993, 11, 1, 73-86 Nielzén S, Olsson O, Öhman R. On perception of Complex Sound in Schizophrenia and Mania. Psychopathology, 1993, 26, 13-23 Nielzén S, Olsson O. (eds.). Structure and Perception of Electroacoustic Sound and Music. Excerpta Medica, Int. Congress Series 846. Elsevier Science Publisher, Holland, 1989
STUDIER AV EXTERNA FORSKARE www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/3736303 (Harell - Scizofreni) www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19263069 (Yylmas - Parkinson) www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10619886 (Porras - ADHD) www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1457623 (Howard - PMS)
www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2583949 (Tachibana - Alzheimers) www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21342255 (Jiang - Neonatal) www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20097607 (Jiang - Neonatal) www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20180627 (de Castro Silva - Sickle cell anemi) LÄNKSAMLING FÖR DEN INTRESSERADE:
Video där VD Johan Källstrand visar hur tekniken fungerar.www.nyteknik.se/nyheter/innovation/tillvaxtforetag/article260376.ece
SD-Bera Pharma söker partner till pharma-studie www.us-eu-match.com/index.cfm?action=article&publication_id=34253&is_article=1 Bakgrundsmaterial kring behov av second opinion vid ADHD-diagnostisering: http://www.wndu.com/mmm/headlines/Children_diagnosed_with_ADHD_may_be_suffering_from_vision_problem_112568784.html
Analytikern äger aktier i det analyserade bolaget

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?