Post entry

Orasolv- Mot ljusare tider. Edit-Insiders ökar 30/10.

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Trots dagens sura mottagandet av Q3 så är Orasolv tydligt på rätt väg.

Orasolv,

"Orasolv AB är koncernbolag och ansvarar för den strategiska inriktningen. Orasolv Clinics förvärvar, driver och utvecklar innovativa och välskötta tandvårdskliniker. Preventum partner förser privata tandvårdskliniker med affärsstöd inom ekonomi, juridik, utbildning och kvalitetsledningssystem"

Kort och gott,

Orasolv AB driver tandläkarkliniker och har som mål att växa genom både uppköp och expandera befintlig verksamhet. Affärsmodellen är attraktiv för andra kliniker då man genom att knyta sig till Orasolv får synergieffekter och kapar kostnader genom att bedriva sin verksamhet mer storskaligt samtidigt som man får del av värdeökningen genom aktieutdelningar, och troligen har betydligt mindre huvudvärk pga pappersjobb. Många tandläkare driver nog kliniker av den enkla anledningen till de tjänar mer pengar på det, men skulle nog inte tacka nej till att bli avlastade på "papperssidan" men samtidigt behålla vinsten.

Q3:an gick inte hem hos marknaden idag och Orasolv slutade på minus. Slutkursen slutade på 0,35 eller 7,89% ner, aktien bottnade runt 0,3 för att sedan börja söka sig uppåt igen.

Men om vi nu ser till hur företaget har agerat det senaste halvåret så finns det inte mycket som tyder på att de inte kommer vända till vinst inom kort.

Varför då?

Förvärv,

Dômentandläkarna som förvärvades under hösten kommer lyfta resultatet betydligt, men först under Q4:a, då man först i början av September började få intäkter från bolaget. Troligen var det många som räknade med att de skulle bidragit mer under detta kvartal.

Q3:an,

Q3 är ett dålig kvartal historiskt sätt för Orasolv. Sommaren betyder att kunder inte är hemma, väljer bort tandläkartider på grund av semester osv. Samtidigt som "dii riiige tandlägarna" vill tuffa runt i sin Bavaria 42:a i Sandhamn och tar ut sin semester ersättning.

Och om man tittar lite närmare på siffrorna som presenteras så är det i princip bara nettoomsättningen som minskat pga av att de sålt av kliniker som inte passade in i deras affärsmodell och för att minska förlusterna. Denna siffra kommer som sagt justeras upp i med att Dômentandläkarna nu tillkommit. Resterande siffror talar sitt tydliga språk om att företaget gjort tydliga framsteg. Nya tandläkare har även rekryterats under perioden vilket indikerar att företaget växer även organiskt och ökar marginalerna på sina befintliga kliniker.

Insiders,

Företaget ägs till stora delar av insiders, och så sent som i Juli la de in ytterligare 7 miljoner genom en riktad NE, till sig själva...

Varför då kan man undra?

Varför inte låta oss andra vara med på denna NE...? Jag har min uppfattning...

Optioner,

Företaget har nu gett ut 2 000 000 optioner till Preventum Partner AB och VDn köpte 1 000 000 optioner den 28:e Augusti med inlösen på 0,4. Detta bör betyda att VDn räknar med en betydligt högre kurs de kommande åren, och nu har incitamentet för att göra det bästa för aktieägarna.

Summasummarum,

Jag har inte sålt och tror på en trevlig resa i detta bolag. Samtidigt som Q4an närmar sig så finns alltid chansen att nya förvärv görs vilket borde ge kursen ytterligare skjuts uppåt. Och dagens dipp kan vara ett bra tillfälle att gå in i aktien.

Sist men inte minst,

Hur liten innehav ni än har i Orasolv så får ni 10% billigare tandvård om ni är aktieägare , nästan värt att köpa på sig lite bara på grund av den anledningen.;)

Q3:an,

http://aktietorget.se/NewsItem.aspx?ID=67286

Försökte få in den men blir tyvärr endast extremt stora bokstäver.

Edit:

Bengt Eliasson ökade ytterligare 155 000 efter rapporten, och sitter nu sammanlagt på 4 000 000 aktier.

-

Sensodetect,

Sensodetect hade en lite rekyl idag vilket är rätt normalt med tanke på att aktien gått så starkt den sista tiden. Rekylen var under mindre volym än stigningen vilket tyder på att vi borde se en vänding inom kort. Jag ser fram i mot lite nyheter från företaget så vi även kan lämna dessa nivåer bakom oss.

Mvh

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?