Post entry

Ytterligare ett steg i rätt riktning.

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Sensodetect har anställt en ny marknadschef, jag får positiva vibbar inför vad som komma skall.

"SensoDetect Aktiebolag anställer Tommy Elfborg som marknadschef. Sara Nehlstedt blir vice VD samt tillförordnad QA/RA (Quality Assurance & Regulatory Affairs) medan Johan Källstrand kvarstår som utvecklingschef.

Tommy Elfborg har under de senaste åtta åren varit teknisk chef på Bionor Pharma ASA, noterat på Oslobörsen. Dessförinnan arbetade Elfborg under 17 år som anställd inom forskning, marknadsföring och utveckling för Euro Diagnostica AB (dotterbolag inom Ferring-koncernen), varav de sista fem åren som VD för detta bolag. Tommy Elfborg, utbildad civilingenjör i kemi vid Lunds universitet, har även tio års erfarenhet inom marknadsföring som produktspecialist för svenska Labex AB i Helsingborg.

VD Jens Holmberg kommenterar

– Vi är mycket nöjda med att knyta till oss Tommy Elfborg som marknadschef. Tommy kommer att bidra med ytterligare spetskompetens genom sin långa erfarenhet inom bland annat marknadsföring. Samtidigt kommer Sara Nehlstedt, en av SensoDetects grundare, att ta över rollen som vice VD efter Johan Källstrand, något som möjliggör för Johan att lägga den tid han behöver på arbetet som utvecklingschef."

Företaget rekryterade redan under 2012 två "produktspecialister med erfarenhet inom marknadsföring och direktförsäljning" och har nu alltså utökat med en marknadschef. Att ytterligare utöka företagets exponering mot marknadsföring och försäljning är ingen garanti för framgång, men kan ses som ett gott tecken att företaget nu ser sin produkt som redo för marknaden.

Även tidpunkten Sensodetect väljer för att anställa Tommy Elfborg är intressant. Det går helt enkelt inte att undvika att företaget nu sänder ut positiva signaler inför kommande studier och resultat då anställningen sker innan egentligen något är offentligt. Givetvis är detta en tolkningsfråga och ingen garanti för resultatens utgång men som sagt, signalerna är positiva.

Uppsalastudien som beräknas vara publicerad under Q4 är den studie som ligger till grund för Proof of Concept ADHD/Shizofreni. Att stuiden inte är publicerad ska enligt företaget vara anledningen varför intresserade kliniker inte tagit beslut om att faktiskt köpa/ta in Sensodetects instrument. Resultatet är släppt men inte själva studien, man har resultatet men inte facit lite enkelt uttryckt. Anställningen av Tommy lägger helt klart mer tyngd bakom företaget uttalande om att det är denna studie är vad klinikerna väntar på innan vi förhoppningsvis ser ett större kommersiellt genomslag för produkten.

Som en fotnot kan tilläggas att företaget redan har kommersiella avtal fast det nu inte skulle vara "möjligt" utan större studier publicerade.

En annan trevlig detalj är att en ny hemsida är under uppbyggnad. Min teori är att företaget räknar med ett ökat intresse från företag men även media när Uppsalastudien och flertalet andra studier blir publicerade. Om flera kliniker tar in Sensodetect så kommer förhoppningsvis även media uppmärksamma företaget och deras metod. Jag personligen, om än lite vinklad eftersom jag är aktieägare, skulle inte bli förvånad om större nyhetsprogram gjorde ett repotage om "Det nya sättet att upptäcka ADHD", helt klart ett aktuellt ämne. Ska även bli intressant att se vilka länder den kommer rikta sig mot, en tysk flagga hade varit trevligt då det är stor potentiell marknad.

Det är mycket som händer i Sensodetect den närmsta tiden och för att sammanställa det som är beräknat att ske under Q4:a så så lånar jag en lista från signaturen "Rikkar".

1) Resultat studie avseende ADHD Juvenil

2) Resultat Studie Bipolär Sjukdom, Schizofreni och ADHD i Tromsö.

3) Två accepterade alt publicerade artiklar om Uppsala studien.

4) Anställning av marknadschef- Check.

5) Eventuellt fler kommersiella avtal.

6) Ev resultat studie på anti-depressiv medicin, Karlstad

7) Resultat av pågående studie kring träningsinducerad andnöd vid akademiska sjukhuset i Uppsala.

8) Delårsrapport 3

Vilket borde skapa ett någorlunda stadigt nyhetsflöde fram till jul med ett PM i veckan. Alltid trevligt att höra lite från företaget man har pengar i och inte bara från kvartalsrapporterna.

Vi får hoppas på en blå vecka!

Mvh

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?