Post entry

Epicept: You haven´t broken my heart....

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Om jag uttrycker mig försiktigt så hade jag fel i föregående blogg om försäljningen via IDIS. Så var det sagt och vi kan gå vidare.

Håll i er nu! Jag har sålt. Varför kanske ni undrar som har lärt känna mig som en av de ivrigaste förespråkarna för Epicept.

1. Försäljningen via IDIS tar uppenbarligen längre tid att få igång än vad jag förväntade mig, därmed kommer bolagets kassaflöde fortsatt att vara svagt.

2. I senaste webcasten beskrev Jack Talley, VD för Epicept, att de har initierat en lobbygrupp bestående av framstående hematologer som skall verka för användningen av Ceplene i Europa. En anledning (av flera) tror jag, är att Ceplene inte har kommit med i de nya Europeiska riktlinjerna för behandling av AML-patienter i remission. http://www.leukemia-net.org/content/leukemias/aml/recommendations/

Nu är detta inte så konstigt som det låter. När jag kontaktade Kristoffer Hellstrand (mannen bakom Ceplene) så kommenterade han att arbetet med riktlinjerna har ägt rum mellan 2006 och 2008. Ceplene godkändes formellt den 9 oktober 2008. Hellstrand poängterade vidare att Epicept här har ett arbete framför sig angående riktlinjerna. Dessutom pekade han på att Epicept skall promota Ceplene i samband med ASH, den viktigaste hematologkonferensen i världen i december.

Men givetvis hade jag helst sett att Ceplene redan nu fanns med i riktlinjerna. Hade Ceplene varit med i riktlinjerna redan nu om avtal hade varit på plats? Utan tvekan. Tillgängligheten är sannolikt helt avgörande, samt att ha ett stort bolag likt Novartis bakom sig. När avtalet är på plats är detta problem helt ur världen.

Från inofficiellt håll "vet" jag f ö att Ceplene kommer med i de svenska riktlinjerna för behandling. Fler länder kan givetvis göra på samma sätt som i Sverige, jag återkommer om detta när riktlinjerna för behandling är officiella.

3. Bolaget har aviserat en omvänd split, http://investor.epicept.com/secfiling.cfm?filingID=950123-09-61925. Syftet med denna split är att vid behov få upp aktievärdet över 1-dollars nivån. Troligen ser vi 1:4 split. Jag ser gärna en ännu kraftfullare omvänd split så att fler aktörer vågar sig in i aktien, se denna länk: http://www.youtube.com/watch?v=-FzqTeUbF3s

En omvänd split är enligt ovan sannolikt positivt för Epicept och jag önskar att de hade genomfört denna manöver långt tidigare. Även om detta är en säkerhetsåtgärd för att slippa avnotering från NASDAQ så sänder det ut signalen att vi får vänta ännu en stund på avtal för Ceplene.

4. I samband med rapportens webcast nämnde Jack Talley, VD för Epicept att de nu har ett antal potentiella partners vid förhandlingsbordet rörande ett europeiskt försäljningsavtal för Ceplene. Han nämnde även att den avhoppade partnern i våras är tillbaka (mycket bra!). Att flera fortfarande är inblandade indikerar att vi ser ett avtal i Q1 2010 snarare än före årsskiftet. Term sheets kommer säkert att läggas fram inom kort men dessa skall värderas av Epicept och sedan skall själva avtalet komma på plats. Jag tror att det tar två till tre månader till innan avtalet är på plats.

När går jag in igen i aktien?

Successivt kommer jag att köpa in mig igen. Första tillfället blir nästa vecka i samband med att Azixa kommer att presenteras av Myriad Pharma. Här har vi en stark trigger i närtid som Jack även tryckte på i samband med webcasten. Jag har svårt att tro att Jack skulle trycka på dessa fas 11 resultat om han inte VISSTE att de är bra... Presentationen äger rum på onsdag den 18 november, håll utkik!

Nästa steg blir i samband med ASH (observera att jag inte har bråttom nu...) Här tror jag att kursen kan öka en del eftersom ASH är den viktigaste hematologkonferens i världen.

Sista klivet tillbaka sker efter årsskiftet och en eventuell omvänd split. Nu har vi ett kvartal framför oss, som enligt mig kommer att innebära två stora avtal för Epicept. Ceplene och för den smärtstillande krämen NP-1.

Fram tills dess kommer jag att swingtrejda med en del av mitt kapital medan jag sakta binder upp en del i ett nytt Epiceptägande.

Slutligen så finns det en hel del goda argument att bara ligga still i sitt innehav. Se gärna signaturen Havsbandets eminenta inlägg här; https://www.avanza.se/aza/insider/forum/forum.jsp?companyId=5836 Leta upp signaturen "Havsbandet"

Är detta en köp eller säljrek? Både och antar jag... :)

Med vänlig hälsning

el julio

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?