Post entry

Dynamiskt agerande – Aktiemarknadens motsvarighet till speluppfattning

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

I många diskussioner rörande aktiehandel finns det en djurisk vilja till att översimplifiera något som är tämligen komplicerat. Detta sker allt som oftast genom att försöka ange lämpliga statiska värden för olika nyckeltal. Är det inte P/E-tal, utdelningar eller stoploss så är det när 20 days moving average korsar aktiekursen. Efter att läst Yxhugg´s intressanta blogginlägg ”Skydda ditt kapital – åtta procents regeln” samt kommentarer till denna kände jag att det finns ett behov av detta blogginlägg.

Att hitta de ”gyllene reglerna” är omöjligt. Eller, Ja, kanske finns det en gyllene regel och isåfall lyder den som följer:

”Agera alltid dynamiskt. ”

En fotbollscoach som inte har förmågan att anpassa sin taktik efter motståndet blir troligtvis aldrig framgångsrik. Finns det en taktik som alltid vinner, så kommer alla att alltid använda den. I slutändan blir det oundvikligt att 50% som använder denna förlorar. Låter det rimligt med den gyllene taktiken?

De ”gyllene reglerna” är omöjliga helt enkelt för att om det finns en regel som är bättre än andra. Då använder, i slutändan, alla denna regel och då är det oundvikligt att den edge, som regeln kanske en gång inneburit, försvinner. Arbitragemöjligheter upphör alltid till följd av att marknaden justerar sig.

Det är inte alltid bäst att finta skott och gå runt på utsidan. Det är inte heller alltid sämst att hoppa över finten och skjuta på insidan. Det är inte alltid rätt att köpa bolag med PE under 10 och sälja bolag med PE över 25. Det är inte heller alltid fel att köpa bolag med PE över 40 och att sälja bolag med PE under 5.

Utveckla din speluppfattning så ökar möjligheterna att nå högsta divisionerna.

Var dynamisk i ditt agerande så ökar du möjligheterna att bli en framgångsrik investerare.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?