Post entry

ZetaDisplay på väg in i ny uppgångsfas.

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Jag ser flera tecken på att ZetaDisplay är på väg in i en ny uppgångsfas. Förvärvet av Norska Pronto TV var startskottet förra gången, och nu blir det förvärvet av Finska Seasam som blir draglok. Några större ordrar från Finland och det kan bli riktigt roligt.

ZetaDisplay visar styrka i både försäljning och tillväxt.

Man siktar på en omsättning överstigande 350 miljoner kronor år 2020 och att rörelsemarginalen (ebit) ska överstiga 15 procent senast 2020.

Under 2016 uppgick omsättningen till 142 miljoner kronor med en rörelsemarginal på 6,0 procent.

ZetaDisplay anger också att den årliga tillväxten i genomsnitt ska uppgå till 25 procent, organiskt och genom förvärv.

En ansökan avseende notering på Nasdaq Stockholms huvudmarknad innebär troligen att vi snart får se ZetaDisplay där. Idag är ZetaDisplay noterat på First North.

Man har även fastställt en utdelningspolicy. Utdelningen ska motsvara minst 25 procent av bolagets vinst efter skatt, med hänsyn tagen till finansiell position och soliditet. Syftet med policyn är att säkerställa att koncernens resurser används på optimalt sätt för att ge aktieägarna en god avkastning och långivare finansiell stabilitet.

ZetaDisplays aktie har sedan Januari 2016 ökat i värde från ca: 7kr till dagens ca:18kr.

Senaste händelser:

2017-05-22

Kvartalsrapport 

”Stark tillväxt och resultatutveckling första kvartalet”

  FÖRSTA KVARTALET – JANUARI-MARS 2017

❚ NETTOOMSÄTTNINGEN ÖKADE MED 76% TILL 44,7 [25,4] MSEK 

❚ ORGANISK TILLVÄXT I FASTA VÄXELKURSER VAR 17,7%

❚ JUSTERAD EBITDA UPPGICK TILL 6,6 [1,4] MSEK *)

❚ RÖRELSERESULTATET ÖKADE TILL 2,6 [0,5] MSEK

❚ RESULTAT PER AKTIE FÖRE UTSPÄDNING UPPGICK TILL 0,05 [0,00]

*) Exklusive kostnader för pågående listningsprocess till Nasdaq Stockholms huvudmarknad på̊ 1 798 TSEK

2017-06-09

ZetaDisplay: Förvärvar finska Seasam

ZetaDisplay har ingått avtal om förvärv av Seasam Oy som är den näst största leverantören av Digital Signage i Finland.

Under 2016 omsatte Seasam cirka 33,8 MSEK med ett EBITDA-resultat på 4,4 MSEK och ett rörelseresultat på 2,6 MSEK.

ZetaDisplay förvärvar samtliga aktier i Seasam Oy mot en fast köpeskilling uppgående till totalt 43,9 MSEK. Ingen tilläggsköpeskilling utgår.

Seasam förväntas uppvisa stark tillväxt och bidra med ökad lönsamhet under året i jämförelse med 2016.

Förvärvet finansieras med upptagande av nya lån om 29,3 MSEK, revers från säljarna uppgående till 9,8 MSEK samt 4,9 MSEK i form av nyemitterade stamaktier i ZetaDisplay.

ZetaDisplay-koncernen inklusive Seasam Oy

I det fall Seasam Oy hade konsoliderats per den 1 januari 2016 hade den nya koncernen, inklusive ProntoTV, proforma under räkenskapsåret 2016 omsatt 205 MSEK med ett positivt EBITDA-resultat om 27 MSEK, baserat på en växelkurs motsvarande 9,76 SEK per euro.

 2016

Försäljning          205  MSEK

EBITDA              27  MSEK

Rörelseresultat        18,5 MSEK

Bruttomarginal i %     52 %

Ändamålet med proforma uppgifterna är att presentera den hypotetiska påverkan som förvärvet och finansieringen skulle kunna ha haft på ZetaDisplay-koncernens konsoliderade resultaträkning för 2016. 

Jämför man med företagets målsättning till 2020, omsättning överstigande 350 MSEK med ett EBIT-resultat överstigande 15%, så har man redan närmat sig målet.

Senaste insiderhandel

2017-06-14  Ninalpha AB  Styrelseledamot/suppleant  2017-06-13: Köp Aktie 25 000,00

2017-06-15’

ProntoTV, del av ZetaDisplay-koncernen, har tecknat ett ramavtal avseende leverans av Digital Signage till LOCO kedjan i Norge. Avtalet löper på 5 år och leveranser skall påbörjas inom kort. ProntoTV bedömer värdet att uppgå till ca 5 miljoner kronor.

Teknisk analys-Medellång sikt, 16 jun 2017

ZetaDisplay AB ligger i en stigande trend och vidare uppgång innanför den indikeras. Vid reaktioner tillbaka finns ett stöd mot golvet i trendkanalen. Aktien har stöd vid ca 12.90 kronor och motstånd vid ca 20.50 kronor. RSI är överköpt. Detta visar att momentumet i Aktien är starkt och att kursen mycket väl kan stiga vidare på kort sikt. Vi bör se en nedgång i RSI-kurvan innan detta används som en säljsignal. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

Mina kommentarer.

Jag ser flera tecken på att ZetaDisplay är på väg in i en ny uppgångsfas.

Förvärvet av Norska Pronto TV var startskottet förra gången, och nu blir det förvärvet av Finska Seasam som blir draglok.Några större ordrar från Finland och det kan bli riktigt roligt.

Flytten till Nasdaq huvudmarknad bör ge stöd åt uppgången, kraven att få vara med i denna division är större och nu kan även IPS pensionsspararna placera om en del av sina “låsta” tillgångar till att även innehålla Zeta aktien. Första kvartalet blev ungefär som väntat och nya ordrar adderas till den redan befintliga orderstocken. Att insiderhandeln fortsätter och att Zeta fått en positiv teknisk analys ser jag som plus i kanten. Förtroendet för ZetaDisplay har helt klart ökat. Inte minst syns det på preferensaktien som den 16/6 värderades till 113 kr. Nominellt värde är 100 kr.

Plusfakta.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?