Post entry

ZetaDisplay får Erik Penser som Market Maker.

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Det blir spännande att se hur marknaden/omsättningen för aktien kommer att utvecklas. Erik Penser startade sitt åtagande igår, men det tar nog några dagar innan vi ser något resultat.

ZetaDisplay får Erik Penser som Market Maker.

Jag använder helst benämningen Market Maker, då Likviditetsgarant i mina öron låter för oprecist.

En Market Maker på Stockholmsbörsen ser till att det alltid finns en köpare och säljare till en aktie. Detta är bra, speciellt om inga andra köpare/säljare finns för tillfället. Market Makern skapar genom sitt agerande en Marknad.

Samtidigt skapas en Skillnad mellan köp och en säljkurs, en Spread.

En bra fungerande Market Maker ser till att handeln med aktien löper jämnt och att spreaden ligger på en nivå som stimulerar till köp/sälj. På detta sätt kan handeln i aktien stimuleras och omsättningen i aktien öka.

Detta sker enligt min mening som ett led i ZetaDisplays planerade flytt til Nasdaq Stockholmsbörsens huvudlista. 

ZetaDisplays aktiviteter de senaste 12 månaderna har helt klart ökat förtroendet för bolaget och inte minst syns detta på preferensaktien som nu värderas till cirka 118 kr, med nominellt värde 100 kr.

Det blir spännande att se hur marknaden/omsättningen för aktien kommer att utvecklas. Erik Penser startade sitt åtagande igår, men det tar nog några dagar innan vi ser något resultat.

Bra initiativ av ZetaDisplays ledning.

Plusfakta

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?