Post entry

Wyld Networks - Global lansering med stora drakar under Q4

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Wyld Networks är ett brittiskt företag som jobbar inom IoT (internet of Things) med trådlös kommunikation. Bolaget har 3 olika produkter varav 2 redan finns på marknaden idag. Deras Flaggskepp Wyld Connect satellitbaserad IoT kommer lanseras under Q4 2021. Man har redan skrivit avtal och utvärderingsprojekt med stora globala företag som tex: Fujitsu (Fortune named Fujitsu as a Global 500 company), Eutelsat S.A (världens tredje största satellitoperatör), KWS SAAT SE & Co (KWS är den fjärde största utsädesproducenten i världen), Olje- & gasjätten Chevron (Ett av världens största företag; i mars 2020 rankades den på femtonde plats i Fortune 500).

Wyld Connect

Wyld Connect uppdelas i 2 produkter satellitbaserad Iot och markbunden Iot. Där det finns ett markbundet IoT LPWAN-nätverk kommer Wyld Connect att ansluta IoT-enheter och sensorer till det markbundna nätverket och där markbundet nätverk inte existerar eller är begränsat ansluter Wyld Connect IoT-enheter och sensorer till LEO-satelliter. Wyld har utvecklat en ny sensor-till-satellit-modul med LoRaWAN® som gör att IoT-sensorer kan kommunicera direkt från sensor till satellit. Wylds sensorer och enheter och inbyggd teknik kan kommunicera med molnet, oavsett plats.

Idag är bara 20% av jordens yta som har tillgång till trådlös uppkoppling. Det finns ett oerhört behov att täckning på platser utanför städerna. Det är väldigt många branscher och företag som har sin verksamhet på mer avlägsna platser.

Även i dagsläget kan satelliter tillhandahålla nätverksanslutning globalt men användningen av traditionella satellittjänster för att samla in data för IoT är relativt dyrt då traditionella satellitbaserade IoT-tjänster använder stora satelliter i geostationära omloppsbanor, Geostationary Earth Orbiting (”GEO”) för att samla in data med hjälp av ett frekvensband som är licensbelagt. LEO satelliter befinner sig ungefär 36 gånger närmare jorden än GEO satelliter vilket minskar effektbehovet och möjliggör lägre terminalkostnader och drastiskt lägre strömförbrukning (cirka 36^2=1 296 gånger lägre). Wyld Connect använder ett kostnadsfritt olicensierat frekvensband för att ansluta IoT-enheter direkt till LEO-satelliter vilket även medför större räckvidd för IoT-enheter till en lägre kostnad. 

Wyld ska släppa sin satellitbaserade lösning nu under Q4 och har redan fått ett väldigt stort intresse från stora företag över hela världen. Inte så konstigt när man har världens första högpresterande modem som stöder alla LoRa®- och LoRaWAN®-frekvenser i hela världen. Användningsområdet är enormt med allt från jordbruk till offshore. Jordbruksmarnaden är prioriterings området för Wyld Networks. Här har man avtal med East-West Seedcompany. Detta bolag har kontakt med 19 miljoner bönder i 60 länder och har 4890 anställda. Upplagt för succé lansering nu i Q4.

De globala utgifterna relaterade till IoT uppgick till cirka 749 miljarder USD 2020 och Transforma Insight förutspår en årlig tillväxttakt om cirka 11 procent fram till 2030. Samma studie förutspår att 66 procent av de totala utgifterna inom IoT kommer att utgöras av tjänster och lösningar för anslutning, samtidigt som resterande utgifter kommer att utgöras av olika typer av maskinvara som exempelvis IoT-moduler, enheter och nätslussar.

Sedan IPO har det redan kommit 4 pressmeddelande om partnerskap för Wyld Connect satellit Iot var av det senaste med giganten Chevron. Kan mycket väl komma fler sådana pressmeddelande.

Wyld Mesh

Wyld Mesh SDK är en programvaruagent som integreras genom en så kallad Software Development Kit (”SDK”) i en mobilapp. Appen kan vara en konsumentapp eller en företagsapp. Alla smartphones med appen kan anslutas tillsammans utan behov av 4G/5G eller Wi-Fi och skapar ett mesh-nätverk.

Wyld Mesh SDK kan även skapa ett mesh-nätverket och i kombination med 4G/5G och Wi-Fi som bildar ett robust och motståndskraftigt trådlöst nätverk för att säkerställa att innehållet levereras till slutanvändarna. 

Bolaget introducerade Wyld Mesh under det tredje kvartalet 2020 och lanserade sin första lösning under det första kvartalet 2021 i en sjukvårdsmiljö med stöd av NHS Highland (En statlig sjukhuskedja). I detta samarbete har Wyld Networks varit med i Skotska BBC: https://www.youtube.com/watch?v=ZKnPGV4-Ncw 

Wyld Networks and Transport for London (TfL) har genomfört ett pilottest av Wyld Mesh i Londons tunnelbana med finansiering från staten i Storbritannien. Pilottestet gick ut på att bevisa att Wyld Mesh kunde skapa ett kommunikationsnätverk av smartphones utan behov av 4G eller Wi-Fi (som inte finns i Londons tunnelbana), och testet var framgångsrikt.

Även inom området Mesh kan det tänkas komma fler avtal och tester. 

Slutord

Det har hänt mycket för Wyld under det senaste året trots pandemin. Detta ska inte ses som en köp- eller säljrekommendation. Men nedan finner ni varför jag valt att investera i Wyld Networks

  • Global lansering i Q4 för deras produkt med överlägset störst potential
  • Avtal med stora företag som Fujitsu, Chevron M.fl 
  • Endast 23% freefloat 77% lockup i ett år på övriga aktier 
  • Kursen ligger bara någon krona över IPO-kurs på 11kr
  • Skrivit flera avtal med stora bolag senaste månaderna
  • Enorm marknad som växer varje år

Disclaimer 

Äger själv aktier i Wyld Networks. Aktier medför alltid en risk och alla beslut sker på eget ansvar. Det finns alltid en risk att du inte får tillbaka det pengar du investerat i aktier. Gör alltid din egen analys och research. Med reservation för felskrivning.

Länkar:

https://wyldnetworks.com/

https://www.avanza.se/placera/telegram/2021/08/17/wyld-networks-chevron-och-wyld-networks-i-pilottest-av-iot-losning.html

https://twitter.com/WyldNetworks

https://wyldnetworks.com/wp-content/uploads/2021/06/Wyld-Networks-AB-EU-tillva%CC%88xtprospekt.pdf

https://apps.ts.fujitsu.com/ecosystem/member/offeringdetail.aspx?offering=69

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?