Post entry

Wyld Networks - En Blue Ocean investering

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Termen Blue Ocean syftar på det stora "tomma havet" av marknadsalternativ och möjligheter som uppstår när en ny eller okänd bransch eller innovation dyker upp. Just här huserar Wyld Network med sin nya produkt Wyld Connect. Produkten blev klar nu under Q4. Man har bundit till sig återförsäljare och skrivit olika avtal med några av det största företagen i världen inom sin bransch.

Wyld Networks står just nu inför ett kommersiellt genombrott, bolaget är idag relativt oupptäckt vilket delvis kan beror att det är ett brittiskt företag som är noterat på svenska börsen. Detta blogginlägg syftar till att få förståelse för tekniken, kännedom om potentialen och vad som gör att Wyld Networks sticker ut på en enorm marknad.

Wyld Networks har utvecklat två olika (Wyld Connect & Wyld Mesh) trådlösa kommunikationslösningar för IoT (Internet of things) och smarta nätverk. Hjärtat i tekniken är fusions plattformen Wyld Fusion som är utformad för att behandla och leverera data på ett tillförlitligt och storskaligt sätt. Wyld Fusion är tillräckligt flexibelt för att fungera på mass enhetsnivå med API:er av branschstandard för att förenkla automatisering av den aktuella hanteringen och samtidigt möjliggöra interaktion på individuell enhetsnivå där mänsklig inblandning är nödvändig. Wyld Fusion är utformat så den kan anpassa nya tekniker och applikationer som Wyld Networks utvecklar. Men slutkunden kan även integrera sina egna applikationer eller specifika lösningar som Wyld Network kan ta fram för den enskilda kunden. Wyld Fusion förväntas bli helt färdigutvecklad i början på 2022. Wyld Fusion är alltså kommunikationscentralen som binder ihop allt. 

Idag täcks endast 15 procent av jordens yta av markbaserad trådlös uppkoppling som kan koppla upp IoT-enheter till internet. Det relativt nya LEO-satelliterna (Low orb satellit) kan tillgodose 100 procent global trådlös uppkoppling för IoT-nätverk genom Wyld Connects satellit-teknologi. En LEO-satellit täcker jordens yta en gång per dag. Då de flesta av Wyld Networks kunder är i behov av information 4-6 gånger per dag, räcker det alltså med lika många satelliter. Idag har samarbetspartnern Eutelsat (världens 3:e största satellitoperatör) fyra LEO-satelliter med Wyld Networks teknik, de ska skjuta upp ytterligare 2 LEO-satelliter under 2022. Wyld Networks kommer i framtiden ha fler LEO-satelliter med sin teknik i. Wyld Networks har som mål att ha uppkoppling till 24 LEO-satelliter så att slutkunden kan få informationen en gång i timmen om den så vill.

Även i dagsläget kan satelliter tillhandahålla nätverksanslutning globalt, men användningen av traditionella satellittjänster för att samla in data för IoT är relativt dyrt då traditionella satellitbaserade IoT-tjänster idag använder stora satelliter i geostationära omloppsbanor. Geostationary Earth Orbiting (”GEO”) samlar in data med hjälp av ett frekvensband som är licensbelagt. LEO satelliter befinner sig ungefär 36 gånger närmare jorden än GEO satelliter vilket minskar effektbehovet och möjliggör lägre terminalkostnader och drastiskt lägre strömförbrukning (cirka 36^2=1 296 gånger lägre). Wyld Connect använder ett kostnadsfritt olicensierat frekvensband (LoRaWAN) för att ansluta IoT-enheter direkt till LEO-satelliter vilket även medför större räckvidd för IoT-enheter till en lägre kostnad. Dessa olika fördelar bidrar till att Wyld Networks kan sälja sin lösning till ett väldigt konkurrenskraftig pris. Det är i dagsläget en brist på kostnadseffektiv trådlös uppkoppling i stora delar av världen vilket hindrar företag som är verksamma på platser där tillgången till nätverksuppkoppling är begränsad eller inte existerar.     

En rapport utförd av ABI Research anser att LEO-satelliter kommer att utgöra grunden för en ”ny våg av IoT-investeringar”, som utgör ett komplement till mobilnät och andra markbundna trådlösa nät på avlägsna geografiska platser. (__https://www.abiresearch.com/press/new-satellite-networks-will-enable-24-million-iot-connections-and-provide-seamless-global-connectivity-2024/)_

Wyld Networks AM102 hybrid satellit, markbunden IoT-modul och modem är världens första högpresterande modem som stöder alla LoRa®- och LoRaWAN®-frekvenser i hela världen.

En stor och väldigt bra nyhet för Wyld Networks kom den 7 December 2021:

“Fremont, California – Dec. 7, 2021 – The LoRa Alliance®, the global association of companies backing the open LoRaWAN® standard for the internet of things (IoT) low-power wide-area networks (LPWANs), today announced that LoRaWAN was officially approved as a standard by the International Telecommunication Union (ITU), the United Nations specialized agency for information and communication technologies (ICTs)”. _(__https://resources.lora-alliance.org/home/lorawan-formally-recognized-as-itu-international-standard-for-low-power-wide-area-networking)_

Wyld Networks är medlem i LoRa Alliance och använder sig av LoRaWAN som nu är en internationell standard. Detta kommer öppna upp för ännu fler möjligheter och mer uppmärksamhet för Wyld Networks och LoRaWAN.

"The reality is that it is very few people that can do LoRa to satellite and we can do it" - Vd Alastair Williamson

LoRa möjliggör överföring av data över långa sträckor med mycket låg strömförbrukning, tillräckligt låg för att möjliggöra mer än 10 års batterilivslängd. LoRa använder licensfria frekvenser, men kan även användas vid andra registrerade frekvenser. Fördelen med licensfria frekvenser är att de inte kostar något att använda.

Läs mer om LoRa och LoRaWAN och alla dess fördelar här:

Wyld Connect

Wyld Connect är företagets flaggskepp som blev färdigutvecklad nu i Q4. Wyld Connect är en kombinerad produkt som består av IoT-moduler, modem, programvara och en datatjänst, som alla är integrerade i IoT-enheterna. Wyld Connect IoT-modul kopplas till slukundens egna sensorer, en IoT-terminal ansluter trådlöst IoT-modulerna samt sensorer till LEO-satelliter genom LoRaWAN. Wyld Networks säljer alltså inte sensorerna, utan uppkoppling tjänsten till sensorerna.

Intäktsmodell – Wyld Connect intäkter genereras genom att sälja följande komponenter maskinvara, programvara och data som en tjänst. Man betalar en fast engångsavgift för hårdvaran samt årsavgift för programvarulicenser och årsavgifter för underhåll och support. Tillslut betalar man för datan, där det kommer vara en månadskostnad på ca 5$ för varje sensor slutkunden vill ha data från, det är här de stora återkommande intäkterna kommer komma. VD:n tror att man kommer sälja data till miljontals sensorer i framtiden. Det blir väldigt stora inkomster varje månad till Wyld Networks.

Iot-marknaden är väldigt snabbt växande och beräknas ha en 40 procentig årlig tillväxt fram till 2025. Wyld Connect kommer lösa problemet att kunna koppla upp IoT-enheter World-Wide. Det räcker att man tar en liten del av marknaden och vi kommer se helt andra börsvärden för Wyld Networks i framtiden. Wyld Connect har en uppsjö av användningsområden och markander att rikta sig till. Några ex: Jordbruksindustrin, miljöindustrin, energisektorn, logistik, smarta städer, sjukvården och industrin. Personligen tror jag att jordbruksmarknaden och offshore har den största potentialen i början och här har man också samarbeten med Olje- & gasjätten Chevron (Ett av världens största företag; i mars 2020 rankades den på femtonde plats i Fortune 500), samt KWS SAAT (KWS är den fjärde största utsädes producenten i världen).

Wyld Networks når sina kunder både genom återförsäljare världen över och via direktkontakt med kunder när de vill utveckla en specifik funktion tillsammans med bolaget. Wyld Networks har en flexibel expansionsstrategi som bygger på att nå kunder globalt genom fler kanaler, partners, och återförsäljare. Bolaget säljer till stor del mjukvarulösningar vilket minskar relevansen i att expandera geografiskt, då lösningarna levereras och används online.

Bolaget bygger för tillfället upp ett nätverk av distributörer och kunder för att kunna sälja Wyld Connect globalt. Wyld samarbetar idag (lär bli fler) med 12 bolag för att lansera Wyld Connect globalt, där företag såsom Chevron Corporation, Bayer, KWS Saat och Fujitsu återfinns, som tillsammans har ett börsvärde om cirka 300 miljarder dollar. Partnerskapen och återförsäljar avtalen syftar till att försäljning ska kunna ske så fort produkten är lanserad.

Wyld Connect är nu färdigutvecklad och man har en rad olika tester ute på marknaden. Just nu väntar vi på att Wyld Fusion ska bli helt färdig (Då den behövs för att Wyld Connect ska fungera fullt ut) vilket förväntas ske i början på 2022. Då kommer Wyld Networks kunna börja sin globala lansering av Wyld Connect. Detta innebär att man nu kan bli aktieägare i bolaget “innan” det sker. 

Wyld Connect har även uppmärksammats på BBC: https://www.youtube.com/watch?v=McManAoNvl0&t=10s 

Wyld Mesh

Wyld Mesh är bolagets andra kommunikationslösning. Den här lösning funkar på olika sätt, antingen kopplar du upp smartphones till IoT-enheter i områden där det är begränsad uppkoppling från 4G-5G och Wi-Fi. Exempel är projektet med NHS (The National Health Service i England)

Wyld Mesh ansluter smartphones till IoT-enheter i områden inom NHS med begränsad 4G och Wifi och möjliggör för personalen att förbättra arbetsflöden genom att automatisera manuella processer, exempelvis så sparas information om besökare och längden på besöken till sjukhusen automatiskt av Wyld Mesh vilket sparar mycket tid på pappersarbete. Produkten kan också hjälpa till med social distansering eller spårning av utbrott.

Den andra lösningen syftar till att skapa ett nätverk där du kopplar upp smartphones direkt mot varandra. Detta kan ske på platser där det inte finns någon uppkoppling alls. Exempel är pilottestet med TFL (Transport of London)

Wyld Networks and Transport for London (TfL) har genomfört ett pilottest av Wyld Mesh i Londons tunnelbana med finansiering från staten i Storbritannien. Pilottestet gick ut på att bevisa att Wyld Mesh kunde skapa ett kommunikationsnätverk av smartphones utan behov av 4G eller Wi-Fi (som inte finns i Londons tunnelbana), och testet var framgångsrikt.

Anledning till varför vi inte ser pressmeddelande eller nyheter om dessa samarbeten är att den brittiska regeringen är inblandad i dessa projekt och således är konfidentiella.

Idag fokuserar dock Wyld Networks mer eller mindre helt på Wyld Connect då det är här det stora möjligheterna finns och konkurrensen är större inom Wyld Mesh. Men det kan så klart komma betydande inkomster även från Wyld Mesh som också fått uppmärksamhet på BBC: https://www.youtube.com/watch?v=ZKnPGV4-Ncw&t=7s

VD:n, Aktien & Teckningsoptioner

Jag har själv haft förmånen att ha kontakt med VD:n Alastair. Jag blir verkligen imponerad av hans engagemang och kunskapsnivå. Han bryr sig verkligen om sina aktieägare och jag tycker han har en bra inställning till kursvård. Det känns väldigt tryggt att ha honom vid rodret. Har ni egna funderingar eller frågor tycker jag ni ska maila honom. Kan rekommendera att kolla på hans olika företagspresentationer, länkar några här under:

https://www.youtube.com/watch?v=-4p3sv_VIvY&t=777s

https://www.youtube.com/watch?v=DEytAddKKk0

https://www.youtube.com/watch?v=YEw-psFxJi8&t=5s

Wyld Networks hade IPO den 2 juli 2021 på First North Stockholm. IPO pris var 11 kr. Mangold agerar Certified Adviser och man var tvungen att ha en Mangold depå för att teckna i emissionen. Sedan noteringen har Wyld Networks kommit med inte mindre än 19 positiva pressmeddelanden (läs dessa så förstår ni vad som komma skall),utan att kursen påverkats nämnvärt. Detta kan förklaras genom att det har varit ett säljtryck från Mangold (MGF) då det som i det flesta aktier funnits teckna-sälj personer. MGF har sålt väldigt lite aktier senaste veckorna, vilket kan tolkas att de som ville nu sålt klart. En stor fördel för aktien är att det endast är 23% freefloat.

Större aktieägare, Bolagets styrelseledamöter, och personer i ledande ställning, vars aktieinnehav tillsammans uppgår till cirka 98 procent av antalet aktier och röster i Bolaget per dagen för Prospektet och cirka 77 procent av antalet aktier och röster i Bolaget efter Erbjudandet (förutsatt att det fulltecknas), har ingått lock-up-åtaganden (https://wyldnetworks.com/wp-content/uploads/2021/06/Wyld-Networks-AB-EU-tillva%CC%88xtprospekt.pdf). 

En betydelsefull händelse var när VD:n förde över sitt innehav i Tern Plc (storägare i Wyld Networks) direkt till Wyld Networks. 124100 aktier till kursen 14,6 fick VD:n Alistair i Wyld Networks för sitt innehav i Tern PLC. Även COO Stephen Clarke fick 41337 aktier i Wyld Networks till Kurs 14,6. Detta skedde den 23 december och de fick aktier i Wyld Networks till föregående dags stängningskurs på 14,6. Att de för över dessa innehav just nu och till en kurs som var högre än på länge i aktien tyder på att det kommer ske mycket saker för Wyld Networks inom en snar framtid. Ett stort incitament för mig i alla fall. (Change in Wyld Networks Shareholding - 12:30:39 23 Dec 2021 - TERN News article | London Stock Exchange)

För det som tänkt vara aktieägare en längre tid är det väldigt positivt att när lock-up går ut 2 Juni 2022 så finns fortsatt storägaren Tern PLC och insynspersoner som tillsammans äger ca 62% av bolaget. Tern PLC är en långsiktig ägare som även har personer i Wyld Networks styrelse.

Framtida nyemissioner får ses som väldigt osannolikt då Wyld Networks vid utgången av Q3 hade en kassa på ca 26 MSEK och en burn-rate i Q3 på 7,6 MSEK men då ska man ta i beräkning att man tagit stora utvecklingskostnader för Wyld Connect och Wyld Fusion. Bolaget har utestående teckningsoptioner som kommer inbringa likvider till bolaget vid 3 olika tillfällen mellan 2022-2023.

Tänkte förklara hur teckingsoptiner funkar då jag tror många inte vågar eller är osäkra på vad det är man köper. Om man vill bygga en större position för framtiden utan att behöva lägga för mycket likvider direkt är teckningsoptioner verkligen att rekommendera. 

En teckningsoption är en värdehandling som i framtiden ger dig rätten av omvandla teckingsoptionen till en stamaktie i det aktuella bolaget till ett visst pris. Du betalar alltså först ett pris för teckningsoptioner och sen ett inlösenpris/teckningskurs för att omvandla teckingsoptionen till en stamaktie. Du kan självklart sälja teckningsoptioner på aktiemarknaden igen och är inte på något sätt bunden att växla in den mot en stamaktie. Det finns olika upplägg för villkoren för dessa teckningsoptioner men i Wyld Networks fall har vi villkoren på vår sida. Ger exempel på Wyld Networks teckningsoption 1 (TO1).   

För en TO1 får du teckna en aktie Wyld Networks i Mars 2022. Teckningskursen för att omvandla en TO1 till en stamaktie är följande. Du får 30% rabatt på stam priset under en fast period i mars. Detta innebär att om aktien under denna period i snitt står i 15kr kommer det kosta dig 10.5kr (0,7 x 15 = 10,5 dvs 30% rabatt) att växla in en TO1 till en stamaktie, trots att aktien egentligen är värd 15kr. Utöver dessa 30% så finns det ett maxtak för hur mycket en aktie får kosta mot att växla in en TO1 dvs du kan aldrig betala mera än detta maxtaket.. Detta maxtaket är 13,75kr oavsett vad aktien är värd. Om vi tar dagens kurs 30/12-21 20,75kr. Så innebär det att du får växla in en TO1 till en stamaktie för 13,75kr men aktien står i 20,75kr det är 7kr rabatt per växlad TO. Idag kan du köpa en TO1 till kursen 4,88kr. Den teoretiska värdet är 7kr vilket medför att du “tjänar” 2,12kr när du köper en TO1 om du skulle växla in dem idag. En TO i Wyld Networks kan inte bli värdelös då du alltid kommer ha minst 30% rabatt mot stampriset. I många andra teckningsoptioner har man ingen procentuell rabatt utan bara ett fast pris tex 10kr. Skulle då aktien stå under 10kr när du ska omvandla TO till stamaktier är det meningslöst då du kan köpa aktien billigare och du förlorar hela ditt investerade kapital i teckningsoptionerna, detta kan som sagt inte hända i Wyld Networks teckningsoptioner.

En ytterligare aspekt är hävstångseffekten du får i teckningsoptionerna kontra stamaktier. Vi säger att Wyld Networks går till 30kr/aktien du har du gjort 44,6% om du köper stamaktier för 20,75kr. Köper du TO1 för 4,88kr har du istället gjort 232%. 30kr minus maxtaket 13,75kr = 16,25kr delat på TO1 priset 4,88kr = 232%. Rekommenderar alla att läsa på om teckningsoptionerna och fråga någon om ni är osäkra. Villkor finner ni här: https://news.cision.com/se/wyld-networks/r/wyld-networks-ab-s-teckningsoptioner-av-serie-to1-och-to2-tas-upp-till-handel-pa-nasdaq-first-north,c3385086)

Enkelt förklarat har du 30% rabatt på priset i stamaktien men samtidigt ett maxtak som kan ge teckningsoptionen en rejäl hävstång, där TO1 startar sin hävstång vid ca 20kr då 1kr i stampriset ökar teckningsoptionens pris med 1kr. TO2 startar hävstången vid ca 24kr och TO3 startar hävstången vid ca 22kr. Innan hävstången räknas 1 kr i stamaktien som en ökning i alla TO med 0.3kr.

Slutord

Wyld Networks har byggt upp ett globalt nätverk med väldigt stora bolag och ska nu 2022 lansera sin unika produkt Wyld Connect på en enorm marknad. Bolaget har inte upptäcks av den stora massan ännu och addera en free float på låga 23% så förstår ni vart detta kan bära vägen om/när Wyld Networks lyckas.

Några anledningar till varför jag investerat i Wyld Networks: 

✅Lansering av Wyld Connect & Wyld Fusion 2022.

✅Deras produkt är världens första högpresterande modem som stöder alla LoRa®- och LoRaWAN®-frekvenser i hela världen.

✅Låg free float 23%.

✅Ingen nyemissionsrisk på en lång framtid.

✅Avtal med globala multimiljardsbolag 

✅En aktiv och transparent VD

✅Ständigt nyhetsflöde genom pm och på twitter https://twitter.com/WyldNetworks

✅Ny produkt på en marknad som just nu öppnar upp sig (Blue Ocean)

Disclaimer 

Äger själv aktier och teckningsoptioner i Wyld Networks. Aktier medför alltid en risk och alla beslut sker på eget ansvar. Det finns alltid en risk att du inte får tillbaka det pengar du investerat i aktier. Gör alltid din egen analys och research. Med reservation för felskrivning.

Länkar:

https://wyldnetworks.com/

https://www.avanza.se/placera/telegram/2021/08/17/wyld-networks-chevron-och-wyld-networks-i-pilottest-av-iot-losning.html

https://twitter.com/WyldNetworks

https://wyldnetworks.com/wp-content/uploads/2021/06/Wyld-Networks-AB-EU-tillva%CC%88xtprospekt.pdf

https://apps.ts.fujitsu.com/ecosystem/member/offeringdetail.aspx?offering=69

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?