Post entry

Sanslösa tradingmöjligheter i WntResearch

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Efter att WntResearch ställt in en presentation på Asco har aktiekursen helt tappat kompassinriktningen och börjat svänga hej vilt. Då det nu är mer eller mindre exakt angivet när bolaget släpper sina första data från fas 1 vill jag påstå att det finns möjlighet att göra ordentliga vinster på att trada tom detta datum.

WntResearch är bolaget som är först med att utveckla ettpreparat, FOXY-5, som inriktar sig mot spridning av metastaser vid flera av de vanligare cancerformerna. Marknadspotentialen är förstås enorm och det finns mycket stödjande forskning och publikationer som stöder teorin.

Jag har varit med och rekommenderat både köp och sälj i detta bolag sedan 2012. Min senaste rekommendation (9 mars) var att halvera efter att kursen efter min köprekommendation (7 februari) hade gått upp 100%. Värderingen var rimlig ur en del perspektiv, men uppgången hade alltför mycket kommit p g a att fler småsparare gått in i aktien. Kursen fortsatte dock uppåt och var uppe i 77 kr som högst. Idag är kursen 57,25.

Bolaget kommunicerar ganska flitigt med sina aktieägare via presentationer, PM och för ovanlighetens skull även på direkta frågor per telefon och e-mail.Detta ger en fin trovärdighet för bolaget och många aktieägare blir förtjusta och lojala (?!) mot aktien. Man får förtroende för ledningen och tror på att de kommer leverera. Men det ger också en lite otydlig kommunikation då information antagligen förvrängs på vägen och används i specifika syften. Senaste presentation på Sedermeradagen togs i alla fall emot mycket positivt och skickade kursen över 70 kr. Se presentationen: www.sedermera.se

En faktor som inte kan bortses ifrån är att den kände aktiebloggaren Löparn har varit den som haussat aktien mest av alla. Genom sin allomstädes närvaro har han pressat ut information och överöst alla med väl underbyggd och total informationsöverflödiga analyser som i princip ingen har lyckats ta hål på. En sak som gör FOXY-5 lite speciellt är att det är en "kopia" av ett kroppseget protein, WNT-5a. Därför finns det många studier som behandlar WNT-5 som man direkt kan översätta till FOXY-5. Ibland kan det säkert vara rätt, men det kan också ge en överdriven känsla av att FOXY-5 är ett undermedel som hela forskarvärlden tror på. Ett drömläge för den som vill sälja in en aktie. Min senaste blogg där jag rekommenderade att halvera innehavet kommenterades tre gånger vid tre olika tillfällen. Varje gång av samma signatur...gissa vem?

Vad händer då om Löparn blir besviken på en inställd presentation? Kursen rasar hejvilt ett tag..var under 50 kr i några minuter. Även Löparn dras med och säljer en del enligt egen utsago. Småspararföljet blir ju totalt förvirrat. Samma dag har ju Löparn precis spräckt 1000 kr (per aktie!) som rimlig värdering. Men nu har han börjat sälja och dessutom delat med sig av informationen. Är det exit på gång? Att han är arg och besviken på företaget kan man i alla fall inte undgå att förstå.

Bolaget går 2 april ut med information på hemsidan för att lugna marknaden. Det fungerar tillfälligt och Löparn meddelar att han köpt tillbaka aktier. Allt frid och fröjd? Nej nu blir ju hans följare förstås jättearga över att Löparn både köper och säljer aktier i bolaget han haussar. Löparn intar också in mer försiktig linje och påpekar risker. Va...det är ju inte klokt, säger följarna. Vad är nu detta? Hårt ansatt lämnar Löparn forumen, stänger ner sin hemsida. Total förvirring råder nu förstås. Förvirring är traderns bästa vän. Här kommer det att svänga.

Varför ska man då nu i övrigt intressera sig för aktien? Jo, bolaget har idag två månader på sig att sammanställa data som ska släppas i PM vid tidpunkten för ASCO (början juni). Eftersom de inte längre ska presentera kan de nu släppa ett riktigt nyhets-PM. Vad det kommer innehålla är ju den stora frågan. Kommer det komma data som visar på antimetasterande effekter? Om detta är fallet så är det en sensation och kursen kommer att rusa. 100 kr är inte orimligt. Jag kommer i alla fall inte sitta utanför utan kommer att satsa en del av min vinst på att detta går hela vägen.

Vi vet att fas 1 går bra. Ett "problem" är att man inte nått upp till toxicitet, dvs man kom inte upp in dos som kunde anses som den högsta. Man kommer därför (bl a) öka dosen i en fas 1b. Det går inte utan data veta om detta är positivt eller negativt. Ökar man dosen för att få effekt eller ökar man den för att få ännu bättre effekt?

Som jag skrivit förr så går det sällan hela vägen, men kom ihåg att det är resan dit som är målet.

Slutsats: Vi kommer att ha högre kursen inför resultaten än idag. Det kommer att svänga ordentligt. Chansa på bottenfiske, eller rid vågen uppåt inför PM om två månader om trenden tar positiv riktning.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?