Post entry

WNT Research potential

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

För att få en uppfattning om vilken potential som finns i WNT Research tänkte jag kort beskriva vad Thomas Feldhus säger och visar i sin presentation från ”småbolagsdagarna” den 19 november förra året.

Länken finns på Aktietorget: http://www.aktietorget.se/InstrumentMovies.aspx?InstrumentID=SE0003553130

Cirka 15 minuter in i presentationen visar Feldthus en slide med 26 affärer som genomförts i och efter Fas II perioden 2009 t o m juni 2011. Siffrorna är i miljoner USD och är hissnande.

Förskottsbetalningarna ligger i intervallet 30-100 MUSD.

Milstolparna ligger i intervallet 300-700 MUSD.

Royalties är tvåsiffriga.

Totalt är den genomsnittliga affären på 723 MUSD, vilket i runda slängar motsvarar 4,6 miljarder kronor.

Givetvis finns det stor skillnad mellan affärerna och delar av informationen är inte tillgänglig, men det visar ändå på den ofantliga potentialen.

WNT Research strategi är att sälja projektet före, under eller efter Fas II. Om resultaten blir som väntat i Fas I kommer Fas II förmodligen att kosta bolaget 30-50 miljoner kronor + bidrag. Lägg det till dagens börsvärde på 80 miljoner så har vi totalt 110-130 miljoner kronor för att syna korten. Därifrån till den genomsnittliga affären i Feldthus presentation är det 35 gånger pengarna!

Visst är detta ett hausseinlägg och risken att Foxy-5 inte lyckas finns utan tvekan. Men jag ser det så här: riskera en krona för att vinna 35 kronor. Det är ett ganska bra spel. Tar man dessutom position nu finns det möjlighet att aktien sticker upp mot 20 kronor innan resultaten ska synas. Då kan man eventuellt minska sin risk om man vill det.

Återigen, köp inte WNT bara för att jag tror detta kan bli årtiondets affär. Kolla t ex Mr Whites inlägg på min förra blogg som en motpol.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?