Post entry

WNT Research - nedräkning

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Inom 4 veckor är Fas I studien igång. Om inte förr ska kursen för WNT sticka iväg och utradera rabatten mot betydligt mindre intressanta noterade aktier.

En viktig milstolpe för WNT Research närmar sig. Det har gått fyra veckor sedan ansökan om Fas I för Foxy-5 lämnades in till den danska hälsovårdsmyndigheten. För att vara exakt lämnades ansökan in den 25 mars. Enligt tidigare utsaga från bolaget tar godkännandeprocessen mellan 30 och 60 dagar. Direkt efter det kommer första patienterna att påbörja behandling.

Jag tror detta är en avgörande trigger för att lyfta aktien över 20 kronor. Uppvärderingen har börjat, påhejad av bl a Löparn (hans analyser finns på www.loparn.com hans riktkurs är 86 kronor), men fortfarande är värderingen bara 120 MSEK. Med en blockbuster-kandidat som Foxy-5 är en betydligt högre värdering rimlig.

Orsaken till att en godkänd ansökan bör vara en viktig trigger som lyfter värderingen är den kvalitetsstämpel processen innebär. Jag kan tänka mig att större placerare vill se den på plats.

Vad händer efter godkännandet? Omedelbart kommer patienter att inkluderas i studien och börja behandlas med Foxy-5. Sannolikheten för att Fas I faller ut bra bedöms som mycket hög. Hur Foxy-5 tolereras och ytterligare bevis för verkning är det som är i fokus.

Men det är inte bara resultaten från Fas I (som kommer i Q4/Q1) som är intressanta. WNT kommer att genomföra ytterligare egna studier under tiden och jag kan tänka mig att en ansökan om fast-track. Här är en länk som diskuterar det avseende den amerikanska marknaden. Liknande finns i Europa (om jag har förstått riktigt.)

http://www.news-medical.net/news/20120510/Fast-track-approval-process-for-e2809cbreakthroughe2809d-drugs-proposed-in-the-US.aspx

Diskussionen handlar om hur ”break-through” läkemedel måste komma till marknaden snabbare. Foxy-5 uppfyller alla kriterier. Andra potentiella nyheter som sänker risken och ökar intresset är fler patent likt det pm som kom för ett par månader sedan.

Så nedräkningen har börjat inom 4 veckor ska godkännandet vara på plats. Jag är övertygad om att det kommer att lyfta aktien över 20 kronor och en värdering på hela projektet om över 200 MSEK. Det stoppar inte där, men då har i alla fall den relativt låga värderingen jämfört med andra bolag som inte alls är lika intressanta (eftersom de inte sitter med blockbuster potential) raderats ut.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?