Post entry

WNT Research mot nya nivåer

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Efter att ha följt diverse aktier under ett par månader där WNT research är en dem så slutade dagen både i dur och moll...

Detta är mitt första inlägg på redeye och även om jag inte varit medlem speciellt länge så har aktiemarknaden ständigt tilltalat mig och därför beslutade jag mig att 2011 skulle bli mitt första riktiga år där jag stoppar in mer kapital än jag tidigare använt och se detta som ett långsiktigt sparande.

Jag har varit nogrann med att alla beslut jag tar ska kännas rätt och jag är medveten om riskerna med aktiesparandet därför går jag hellre kort med mina aktier och köper vid nivåer som har utrymme för en ökning på upp till ca 20%.

Jag började med att köpa poster i Ericsson när de stod under 7kr för många år sedan och efter flera månader sålde jag de sedan när jag ansåg att de stangerat i förhållande till utsatt tidsram.

Med ett långsiktigt portfölj väljer jag att satsa på aktier som ligger rätt i tiden och som kan ge en bra avkastning. Jag köper med andra ord aktier i företag jag tror på, men vars aktiekurs tillfälligt kan ha gått ner för att sedan sälja på en nivå som är högre och sedan vänta på dipet igen, något som varit lyckosamt i år.

WNT var ett sånt case idag, inköp 10kr och sålde sedan på 12kr, en bra affär tyckte jag. 5min senare sprang kursen upp till 15kr för att sedan stänga på 16kr, det högsta kursen sedan den haussats i januari då kursen låg på 16.90 för att sedan succesivt bottna allt mer.

Min förundran är därför:

  1. Har WNT släppt någon ny informaiton som jag inte lyckats lokalisera?
  2. Kan det vara så att WNT blivit mer allmänt känd? Ex. Pricer som fick en köprek i affärsvärlden nyligen... även om den var ett långsiktigt rek.
  3. Att alla omvärldskriser som pågått (framförallt japan och Libyen) har drivit ned kurser i många stora bolag vilket fått investintressen att öka i mer "nära" företag? Betänker NCC, JM, CDON och nu då "raketen" WNT?

Jag blir inte förvånad om aktien innan veckan är slut har nått nya nivåer på 18-19kr men för att sedan backa tillbaka till 12-13 igen, för det har varit några nyhetssläpp på nästan en månad nu (där man delgav att man tecknat samarbete med LPT för de förkliniska studierna)
Till detta ska WNT även medverkat på Bio Spring Europe i Milano 13-16mars, där hundratals andra företag kommer närvaro, vilket kanske ger WNT en global närvaro som tidigare inte funnits?

Ser framemot feedback, för just nu är jag förbannad på mig själv som inte väntade 15min till innan försäljningen denna gång... :)

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?