Post entry

WNT research årets bästa köpläge

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

WNT Research på Aktietorget utvecklar läkemedlet Foxy-5 mot tumörspridning. Emissionskursen är 3 kronor i den pågående nyemissionen och aktien handlas runt den nivån. Det innebär en premoney-värdering på 22 MSEK för forskning som beskrivs som ”i välrdsklass”. Riskviljan på börsen är extremt låg och få känner till bolaget. Det skapar årets bästa köpläge.

WNT Research har tagit Foxy-5 genom prekliniska studier som visar att det inte finns problem med toxicitet. Därmed återstår bara dosfrågan för att klara av Fas I. Fas I inleds nu och avslutas om ett år. Bolagets idé är att göra en exit i Fas II istället för att ta projektet hela vägen.

En mycket lärorik presentation med Thomas Feldthus från WNT visar vad vi kan förvänta oss för exitpris. Siffrorna svindlar. Den presentationen och en intervju med grundare och forskningschef Tommy Andersson kan ses på följande länkar:

http://vimeo.com/53259210
http://vimeo.com/53259209

Det finns två bra analyser skrivna som jag inte kan göra bättre:

http://www.redeye.se/analys/userreport/taget-fortfarande-vid-perrongen-hur-lange-till

http://www.smallcap.se/company/27/comment/275/

Alla vi som härjar på Redeye tycker att just våra bolag är billigast, men vem kan visa mig ett annat bolag med lika stor potential som WNT i relationen till priset? Just nu pågår en nyemission i bolaget på 3 kronor. Bolaget tar in 12 MSEK varav 4,3 MSEK är garanterade genom externa garantier och teckningsförbindelser från ledningen. Resten av pengarna som bolaget behöver för studierna har de fått genom ett stöd från Eurostars.

Välj själv, lite eller mycket, men aktien ska man ha i portföljen.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?