Post entry

Kortsiktig spekulation WntResearch

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Aktietorgsbolaget WntResearch har precis slutfört sin nyemission för att finansiera sin första FAS1 studie. Det var andra försöket och nu blev den tecknad till 165%. Studiestart beräknas bli beviljad inom några veckor enligt bolaget. Mycket goda chanser till ett rejält uppställ vid start och genomförande av studien.

Har inte för vana att rekommendera köp av aktier i denna typ av bolag, men jag vågar mig på ett undantag för WntResearch. Bolaget har haft en mycket lång startsträcka för att komma till det läge där man är idag. Sannolikt har man tröttat ut en del spekulanter med sjunkande kurser och många NE. Nu är man äntligen kommit fram till en mycket viktig milstolpe när man är 100 % förberedd och redo att starta sin första FAS1 studie. Trots detta så värderas bolaget bara till 46 miljoner och det har egentligen inte hänt något med kursen på grund av dessa framsteg. NE kunde visserligen till sist genomföras men värdering ligger långt under liknande bolag. Bolaget har även fått finansiering av ett EU program som heter Eurostars vars totala belopp ligger i närheten av bolagets hela börsvärde.

Den substans FOXY-5 som bolaget arbetar med är tänkt att hämma cancermetastaser. I många fall är det inte den ursprungliga cancern som dödar patienten utan de efterföljande metastaserna. Det är dessa som substansen ska motverka. Det finns självklart ett stor behov för denna produkt om den skulle lyckas komma till marknaden. Huruvida man kommer komma så långt är inte helt relevant för en kortsiktig spekulation. Men det faktum att man sannolikt kan börja en studie i Danmark inom några månader gör att värdet på bolaget troligen kommer att blåsas upp. Riskerna i en FAS1 är också tämligen begränsade då det mest handlar om att säkerställa att substansen är säker vilket verkar lovande enligt tester på djur. Det kan därför tänkas att det man även kan våga ligga inne i aktien under presentationen av resultaten. Smallcap följer bolaget och de flera kommentarer och analyser. En intervju med VD Nils Brünner finns här.

http://www.smallcap.se/company/27/comment/299/

Jag bedömer bolagets ledning som mycket professionell, men god bakgrund. Tveksamheter finns kring hur man lyckas locka kapital och marknadsföra bolaget. Detta avspeglar sig i svårigheter med tidigare NE, aktiekursen och en sunkig hemsida. Men de har jobbat på bra med kärnverksamheten och de är också inställda på att de realisera vinster före FAS3 av studierna. Inga drömmar om att skapa ett jättebolag och man säljer rättigheterna vid ett bra bud.

Hela min rekommendation bygger på att värdet kommer att öka under FAS1 om den kommer att få starta. Intresset för bolaget har tidigare varit litet och denna milstolpe kommer att locka flera investerare. Några månader här kan ge en god krydda i portföljen. Långsiktigt så går det nästan aldrig i mål, men det är ju en helt annan historia.

Egentligen hade jag tänkt att mest underhålla en varningslista på Redeye, men det är rätt svårt att hitta rätt. Är dock nöjd med varningarna på Alliance Oil och Lunding Mining vilka tämligen direkt gick nedåt. Ska försöka återkomma. Ligger rätt lågt på aktiemarknaden för tillfället. Svårt att se vart det bär hän framäver även om jag ser mest risker nedåt.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?