Post entry

Fortsatt spekulationsläge i WntResearch

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Hoppas att någon till äventyrs plockade upp denna aktie kring 4-6 kr då jag rekommenderade den senast. Då var läget ganska lätt att förutse. Det fanns en given trigger i och med att studien skulle få godkänt att starta i juni.

Vid godkännandet hade aktien dock stigit så kraftigt att den istället föll tillbaka mot 10 kr efter beskedet då många kortsiktiga ville plocka hem vinsten. Löparn hade också gjort intåg och drog med sig ett följe av haussare och baissare vilket nog påverkade kursen både upp och ner.

Nu ligger kursen på 13 kr. Studien verkar inte riktigt kommit igång och man har även ansökt om att bredda patientunderlaget då detta var specificerat på ett sätt som gjorde att man fick exkludera vissa potentiella deltagare. Men det ligger antagligen mycket nära med godkännande av det nya patientunderlaget. Meddelande om detta och att studien helt är igång borde trigga kursen med ett par kronor. Sen har vi att se fram emot resultaten från studien och kanske främst den förväntansfas som kommer att trigga kursen uppåt 20 kr.

Bolaget är fullfinansierat under studien och man gör inte speciellt mycket för att sätta fart på aktien från bolagets sida. T ex fick man ett patent i USA utan att man gick ut med ett PM. Men man verkar mycket kompetenta på det direkta området och Tommy Andersson bakomliggande forskning har ett mycket brett erkännande ute i världen. Preparatet FOXY-5 är first in class som en metastashämmare för bl a prostata och bröstcancer. Marknaden är mycket stor. Bolagsvärdet är på 13 kr 157 miljoner. Utalat mål om exit redan efter fas 1 eller fas 2 finns.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?