Post entry

WntResearch - slutspurten på spekulationen

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Jag har rekommenderat WntResearch flera gånger under de senaste två åren. Men valde att sälja av i somras efter en makalös uppgång. Nu är kursen något lägre och vi har också kommit nästan till slutet på den spekulationsmöjlighet som jag från början tipsade om. WntResearch är i slutfasen på FAS 1 studien på världens första anti-metasterande läkemedel. FOXY-5 som produkten heter är onekligen spännande och med enorm marknadspotential. Jag tycker det kan vara värt en chansning att vara med tills FAS 1 är klar. Det kan ge minst 100 % om resultaten ligger i topp.

Det vi vet från FAS 1 studien är att den har rullat på utan några större problem eller förseningar. Inga toxicitetsproblem alls har noterats t o m den näst sista doseringsnivån. Vi vet också att man håller på att förbereda FAS 2 samt att denna studie i princip är fullt finansierad. Studierna har också sponsrats av EU:s Eurostarsprogram och man kan om man vill avropa mer avtalad extern finansiering.

Den bakomliggande forskaren och storägaren Tommy Andersson sponsras av Cancerfonden och nyligen skrevs denna lilla notis om bolaget på deras site. Jag tycker den kryddar förväntningarna ganska bra.

https://www.cancerfonden.se/artiklar/de-testar-molekyl-som-motar-metastaser

Det finns även väldigt många oberoende studier som påvisar de effekter som proteinet WNT-5 har vid cancer. FOXY-5 imiterar detta protein och gör att man efterlikna dess effekter hos patienter med låga nivåer. Det är mycket ovanligt att man har så många studier att luta sig mot. Det fantastiska är att det är lilla WntResearch som har patent på att använda FOXY-5 (vilket i princip är samma sak som WNT-5) för medicinska behov i Usa, Europa och Japan.

Kursuppgången är ju mycket skapad av småsparare, men även grundaren och flera forskare har valt att ligga kvar med mycket stora belopp i aktien. Det man saknar är ju tecken på att de stora bolagen ska visa att de fått upp ögonen för WntResearch. Men vi kan nog vara ganska säkra på att ett par stora bolag i alla fall är lika spända på FAS 1 resultaten som oss småsparare. Det skrivs inte heller något om WntResearch i media som tyder på att de har något stort på gång. Detta håller också kvar kursen på intressanta nivåer.

Bolagsvärdet på 500 miljoner är naturligtvis mycket lågt om man räknar med att FOXY-5 når hela vägen. Men å andra sidan väldigt högt sett till bolagets storlek och intäkter.

Det är sannolikt att FAS 1 av bolaget kommer att anses lyckad. Vi har redan fått en del information av bolaget om detta. En dos för FAS 2 kan fastställas och man har inga tox-problem. Risken är att spekulanterna vill ha mer konkreta resultat såsom överlevnadsdata samt sänkta nivåer av cirkulerande cancerceller och andra bio-markörer. Det är inte helt givet att detta kan ges av FAS 1.

Då kursen just nu (31,40) ser lite svag ut rekommenderar jag den vågade spekulanten att ta det lite lugnt med köpet men att man ska våga chansa på en post att sedan behålla tills resultaten presenteras.

Själv köpte jag aktier igen efter sommarens dip och några fler under hösten. Jag planerar att behålla dessa.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?