Post entry

WNTResearch - offensiv NE ger köpläge

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

WntResearch valde i fredags att meddela om en nyemission för att finansiera fas 2 studien för FOXY-5. Detta gör man mitt under den pågående fas 1 studien som planeras vara klar Q4. Jag väljer att se detta som ett offensivt drag från bolaget och vill påstå att ett mycket bra köpläge har uppstått.

WntResearch har en väldokumenterad och revolutionerande substans, FOXY-5, som ska motverka metastaser vid flera olika typer av cancer. Bolaget pekar på en årlig marknad på 1 miljard dollar. Det finns även ett vilande projekt kallat BOX-5 med nära lika stor potential. Nu satsar dock WntResearch allt på FOXY-5. Det finns många som kan beskriva projekten mycket bättre än jag, så några detaljer ger jag mig inte in på.

Fas 1 studien löper på och man har bra resultat från den första omgången av tester på människor. Finwire gick tom med ut med ett citat att man hade fantastiska och överaskande bra resultat enligt CTO Tommy Andersson. Detta har dock inte bekräftats officiellt från företaget. Det vi vet är att man inte stötte på problem vid första testet på människor och att man går vidare till högre dosnivåer.

Positiva resultat som visar på minskade tumörrörelser tror jag ger kurs uppåt 50kr på direkten. FOXY-5 är något helt nytt och det gäller mycket breda indikationer som bröst- och prostatacancer. Jag tror dock det kommer gå minst 1-2 månader innan några riktigt intressanta resultat kommer från studien. Men man måste agera utifrån vad andra tror och hur de köper upp och ner aktien. Att kursen ska gå upp när vi närmar oss resultaten från studien, Q4, är ju rätt givet. Att det inte behövs så mycket för ett rally visades i januari då kursen dubblades på några dagar för att sedan falla tillbaka. Man måste inte alltid syna resultaten för att göra pengar utan man kan mycket väl var försiktig och hoppa av innan, med en god vinst. Har man följt mina råd sedan 4 kr så har man förhoppningsvis tagit chansen att realisera delar av vinsten nu.

NE som kom mycket tidigare än väntat gör att kursen nu kommer att pressas nedåt 15 kr. NE ska bara finansiera fas 2 inklusive förberedelser och är inget egentligt akut finansieringsbehov. Jag ser det som att styrelsen vet att fas 1 går vägen och att de redan vill komma igång med fas 2 och ser till att finansieringen är klar. Det är SISTA NE enligt planen före försäljningen/avtal FOXY-5. Marknaden ger oss nu ett mycket fint köpläge. Det är enligt mig helt osannolikt att den företrädesemissionen inte skulle tecknas. Det kan dock löna sig att skicka en anmälan för att teckna utan TR, dvs aktier för 15 kr. WntResearch har en del privata ägare som möjligen får svårt att teckna då de har så många aktier.

Mitt råd är att köpa när vi kommer nedåt 15 kr. Gillar du snabba pengar och kan nöja dig med en bra trade? Sälj då igen efter NE är klar kring 20. Vill du gå all in och ta chansen på en riktig jackpot? Vänta in rusningen efter första riktiga resultatet från studien. Hög risk, men du kommer att äga ett mycket fint bolag. Kolla in presentationen från Sedermera dagen i Lund den 27 mars.

http://ukmg.nu/140327/wntresearch/

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?