Post entry

Winter is coming part 2

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Håll i er

Jag skrev ett inlägg i början på december där jag var extremt negativ till börsen på längre sikt. 6-12 månader. Jag skrev därefter ett inlägg då jag trodde på en rekyl uppåt på några veckor för att sedan återigen börja falla kraftigt. Där är vi idag. Jag sålde mina långa positioner under dagen i DAX och äger nu korta positioner i samma index.

Att försöka trada sig igenom denna typ av korrektion är extremt svårt och det är inte min starka sida. Jag tradar med små positioner och lite djupare stoppar. Det bästa är att lägga sig likvid och använda sig av en bank med insättnings garanti. Insättningsgaranti tänker ni säkert. Ja ni kommer snart förstå vad jag menar.

Rekylen uppåt kom i slutet på förra veckan och fortsatte idag. Den kan fortsätta några dagar eller veckor till, men jag börjar bli extremt skeptiskt nu. Hela tanken var att SPX skulle stiga uppåt 2600-2620. 50 Dma går vid 2620.

Dow upp mot 24000-24500. I båda indexen går en trendlinje där och index träffar den trendlinjen vid ovan nämnda nivåer. Det extremt positiva utslaget var att fortsätta uppåt mot 2700 i SPX men jag tror inte vi kommer dit. Kan vi klättra högre. Absolut!

Interventioner från centralbanker kan göra att vi klättrar lite högre, men fallet kommer i sådana fall bli kraftigare.

Anledningen till att vi kommer krascha nu är enkel. Centralbankerna drar år kranarna. Dax peakade i januari när ECB gick ut med att de skulle minska sitt QE program. FED i USA har också börjat dra åt livremmen lite och marknaden klarar inte detta. Den har inte gjort det sedan finanskrisen 2007. Vid någon större korrektion har vi alltid fått en intervention från centralbankerna. QE1, QE2,TWIST, QE3. Så har det sett ut sedan 2009.

Jag bifogar graf längst ned på inlägget. Där kan man tydligt se varje kraftig korrektion samt interventionen.

Kan man inte se bilden så fungerar det på min blogg.

Det är skrämmande att marknaden behöver aktivt stöd av centralbankerna för att marknaden inte ska falla ihop som ett korthus.

Varje gång börsen kraschar så kliver de in och räddar oss. Mer och mer pengar behöver de slänga på brasan för att hålla den vid liv.

Jag tror att börsen levde på vattenånga en större del av 2018 på grund av buybacks och någon form av eufori.

Börsen och Oljan kommer falla kraftigt i närtid då vi i fas två kommer känna av deflationen igen. Det enda jag är lite osäker på är hur guldet kommer agera då det steg vid första kraschen. Oljan och börsen kommer falla jämsides dock. Jag tror att även guldet kommer falla kraftigt. Med det menar jag under 1000.

Jag har en target på SPX på 21600-2200. Där någonstans är det möjligt med en liten rekyl uppåt.

Dock är jag övertygad om att vi i fas 2 som jag kallar det kommer gå ned under 2000 i SPX. Det kommer vara full panik och vid 1800-1900 i SPX kommer massiva interventioner från samtliga centralbanker. Jag tror att vi kan nå dessa nivåer relativt snabbt.

Mars-April månad senast.

Jag tror att vi aldrig någonsin har skådat vad som kommer att hända nu. Om jag minns rätt har vi ett president val i USA 2020 och en Mr Trump kommer göra precis allt för att börsen ska stiga. Vi kommer att se börsen stiga med kanske 10-12% på en dag. Vi såg det även 2007-2009.

Fas 3 kommer rimligtvis bli någon form av låg tillväxt med stigande inflation. Jag tror att vi kan vara där om bara några månader. Gissningsvis ned mot 2200 i SPX minst innan en kort rekyl. Sen nedåt under 2000 i SPX och där någonstans är vi i ingenmansland och precis allting kan hända. Vi kommer få se massiva interventioner av centralbankerna men jag tror att vi måste ned 20-30% innan det sker och under 2000 i spx. Där är vi om maximalt 2-3 månader.

Dax index ska ned mot 7500-8000 rimligtvis. Där någonstans blir det tilt i maskineriet och när bösen är stängd kommer interventioner vi aldrig tidigare skådat nå marknaden och innan öppning kommer börsen ha stigit med 8-10 %. Jag tror att vi är nere på dessa nivår i mars-april månad innan vi vänder upp igen.

Dock tror jag att vi kommer få se en omvärdering av många börsbolag då tillväxten kommer stå stilla trots massiva interventioner.

Vad som driver allt detta är att centralbankerna drar åt livremmen. Jag tror även att corporate depts kommer påverka och ett bolag som TESLA kommer inte finnas kvar i nuvarande form. Jag har en target på TESLA inom kort som ligger på 270 i fas 2. Där är vi om några veckor.

Klipper in lite från CNBC här.

The roots of the next recession could lie in U.S. corporates' debt-to-cash ratios, a top U.S. economist warned Wednesday.

The cash-to-debt ratio of speculative-grade borrowers reached a record low of 12 percent in 2017, below the 14 percent level in 2008 — meaning that for every dollar they have in cash, they have $8 of debt.

Corporations are borrowing against their net worth, as opposed to borrowing against cash flow and income, which is effectively what households were doing in 2004, 2005 and 2006.

Att vara domedags profet är inget vidare. Dock är jag inte ensam om att ha dessa tankar. Egentligen började de redan för 1 år sedan och jag har väntat på denna krasch.

Det är bara att kika på diagrammet nedan för att bevisa tesen om att utan kraftiga interventioner från centralbanker så blir det inget Party på börsen.Se bild nedan eller på bloggen.

Vi får hoppas att jag har fel och att 2019 blir ett kanonår på börsen. Dessvärre tror jag att vi står inför en kollaps som är värre än finanskrisen. När jag väl postar så brukar jag ha rätt. Sen går jag i dvala några år och dyker upp och igen lagom till nästa finanskris.

Kan jag ha fel? Ja absolut. Men för att det ska ske måste vi se någon form ändring i policy hos FED, ECB och BOJ och där är vi inte än. Vi måste även se någon form av QE4 som är kraftigare än de tidigare stödköpen vi har haft sedan 2009.

Något sådant ligger inte på bordet än och jag tror att vi måste ned 20-30% till på börsen innan det sker.

Hoppas verkligen att jag har fel. Var försiktiga på börsen. Det är för sent i cykeln att ligga på långa positioner.

Köpläge kommer från markant lägre nivåer och lyckas man spara en större del av sitt kapital under de närmaste 12-18 månaderna så ser det bra ut.

Ja det var väl allt. Får önska er en trevlig kväll och sen håller vi tummarna för att jag har helt fel.

Må väl alla på forumet.

/Warren

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?