Post entry

Forestlight - samarbetsavtal Astrid Silverlock

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Här kommer en lite sen uppdatering (pga semesterfrånvaro) gällande Forestlights samarbetsavtal kring filmprojektet Astrid Silverlock. Pressmeddelandet finns att läsa enligt nedan:

http://www.forestlight.se/Page/pressrelease_20101110154335.aspx

http://www.stealthmediagroup.com/cgi-bin/download.cgi

Jag passade även på att ställa några tilläggsfrågor till VD Peter Levin gällande det nu tecknade avtalet:

1. När beräknar ni att er del/ansvar av finansieringen (dvs de externa 2/3 av er del som totalt är 1,5 musd) kommer att vara klar?

Svar: Vi arbetar med detta nu och tror att vi kan vara klar i mars 2011.

2. Berätta lite om er samarbetspartner Bron Studio, hur kom det sig att det just blev detta bolag ni valde att samarbeta med?

Svar: Bron Studio och dess grundare/huvudägare Aaron L Gilbert har rätt bakgrund, etablerad och framgångsrik. Kanadensiska staten satsar hårt på skattereduktioner och subventioner för att locka till sig produktion inom hela underhållningssektorn. Därav att stora delar av produktionen kommer att ske i Kanada.

3. Hur ser tidplanen ut för projektet, när beräknas filmen vara klar för premiär?

Svar: Vi har inte satt en slutlig tidsplan ännu men räknar med premiär under 2012 eller 2013

4. Kommer filmen produceras för Bio eller är det DVD som gäller i första hand?

Svar: Bio och dvd

Man bör se det här samarbetsavtalet som ett första större genombrott. Nu ska det dock poängteras att finansieringen inte är 100% klar per dagens datum men detta är inget som oroar utan mer regel än undantag för att citera VD Peter Levin. Aktiekursen har inte reagerat på nyheten utan den enorma spread samt den begränsade omsättning som för tillfället är i aktien får nog flertal intresserade att avvakta ett köp. Dessutom tar det tid för det nya Forestlight att få tillbaka marknadens förtroende. Ett nytt bolagsnamn tar tid att markandsföra bland småsparare och investerare men tids nog kommer uppvärderingen och då kan det som brukligt i mindre bolag gå snabbt uppåt. Fortsättning följer...

Mvh,

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?