Post entry

Forestlight (Anders Bagge) köper Noble Entertainment

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Här kommer en kortare kommentar kring morgonens stora nyhet. Tyvärr tror jag inte alla har uppmärksammat nyheten än men snart kommer Forestlight uppmärksammas allt mer av pressen och då kommer intresset för aktien att öka.

Länk till dagens pressmeddelande:

http://www.forestlight.se/Page/pressrelease_20101203095628.aspx

Det är alltså Anders Bagges bolag Cantus Invest som går in och garanterar köpet av Noble Entertainment i form av ett lån. En mer exakt köpeskilling kommer enligt bolaget inom 2 veckor.

Kommentar från VD Peter Levin:

- ”Denna affär är mycket spännande för Forestlight Studio”, säger VD Peter Levin. ”Vi breddar vår verksamhet till att omfatta ett nytt affärsområde och ser flera betydande synergieffekter i detta strategiskt viktiga förvärv. Vår omsättning kommer att öka väsentligt genom förvärvet och tillföra ett positivt och mer stabilt kassaflöde i den nya koncernen. Vi blir även mindre beroende av enskilda projekt. Noble Entertainment är en på marknaden erkänd och etablerad filmdistributör och har levererat ett antal framgångsrika kommersiella filmer för bio och dvd samt även uppvisat en lång rad av mycket starka TV-serier. Att vi på detta sätt får en verksamhet inom filmdistribution passar väldigt väl in i vår affärsidé och ger en flexibilitet för distributionen av våra egna filmprojekt”, avslutar Peter Levin.

Otroligt kul att man lyckats stänga denna affär. Det är helt klart ett högintressant film och distrubitionsbolag man håller på att byggas upp med samarbetspartners och kontakter runt hela världen. Jag mottager gärna kommentarer om det är någon som har mer info om Noble Entertainment och deras historik?

Mvh,

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?