Post entry

WeSC: förklädd vinstvarning

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

WeSC har kommit med relativt vaga besked kring framtida tillväxt. Bolaget har även valt att gå ut med sina halvårssiffror för det andra kvartalet.

Bolaget har brutet räkenskapsår där verksamhetsåret inleds i maj och skrivs 2010/2011. Under bolagets andra kvartal ökade försäljningen med 3 procent vilket var lägre än vad vi väntat oss. Vår prognos låg på 126 miljoner kronor för Q2 (tillväxt på 16,7 procent). Signaler om avtagande tillväxttakt har kommit successivt och som under de två senaste kvartalen har accelererat. Tillväxttakten sett över 12 månader uppgår nu till 11 procent. Bolaget framhåller även senare leveranser jämfört med fjolåret som orsak till de låga tillväxtsiffrorna.

Vi har tidigare påtalat att vi inte tror att bolaget kommer att nå de tidigare uppsatta försäljningsmålen för 2010/2011 på 20 procent. Efter att bolaget valt att gå ut med halvårssiffrorna står detta än mer tydligt. Vi har därför valt att sänka våra prognoser ytterligare avseende innevarande verksamhetsår. Vi räknar nu med en tillväxttakt på 10 procent och en försäljning på 409 miljoner kronor (tidigare 427 miljoner kronor).

Vi valde att sänka vår rekommendation för WeSC inför Q1-rapporten. Siffrorna avseende införsäljningen av vårkollektionen 2011 övertygade inte heller. Förorder ökade med 14 procent till 133 miljoner kronor där valuta påtagligt påverkat negativt samt att en omstrukturering i Danmark medfört ett bortfall. Vi ser få anledningar att äga aktien. Den kommande rapporten (vars försäljningssiffror nu är kända) eller förorder avseende sommarkollektionen 2011 är händelser som vi inte bedömmer kommer att förändra läget. Vi väljer därför en fortsatt försiktig inställning till aktien.

På våra prognoser handlas aktien till P/E 18,6x 2010/2011 och 17,2x 2011/2012. I jämförelse med jämförbara bolag medför det en rabatt på 12 procent för 2010 och över 30 procent för 2011. Utifrån en förväntad lägre tillväxttakt väntas även resultatet öka i en lugnare takt. Vinsttillväxten i snitt väntas uppgå till 7 procent. Vi anser att aktien är övervärderad utifrån dessa förutsättningar och sänker vårt avkastningskrav ytterligare.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?