Post entry

Glöggen värmer i kylan

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Såg att jag blivit förärad med en lucka här till höger och då kanske det tillhör god ton att svara med en blogg.

Vintern ser ju ut att bli en riktig rackarrysare när det gäller temperaturen och då kanske det inte är helt fel att äga lite Fortum för att hedga sig mot kommande el-räkningar. Det har jag gjort i alla fall och aktien är ju historiskt förhållandevis billig i kronor räknat pga den svaga eurokursen. Dessutom en god direktavkastning.

När det gäller WeSC är jag fortsatt skeptisk. Gårdagens lilla "vinstvarning" - att man inte uppnår 16% EBIT-marginal för året 2010/2011 - fick ju direkt en negativ effekt på kursen. Trots en fortsatt stark försäljningstillväxt är jag osäker på om investerarna har tålamodet att hänga kvar i aktien till hösten 2011 då jag räknar med att det vänder. Jag avvaktar.

SJR har ju dragit fint för att nu ta en andningspaus. Gissar att kursen kommer att vara avvaktande under december för att vara volatil i samband med årsskiftet då folk skatteplanerar. Detta kan få en stor effekt på kursen - uppåt som nedåt - då handeln i aktien är tunn. Är dock fortsatt mycket positiv till aktien under 2011, och jag tror på fortsatt fin kurspotential upp mot 65:- på lite sikt.

Generellt är jag mycket positiv till börsåret 2011. Jag har svårt att se vilka alternativa investeringar kapitalet skall flöda till. Med de låga räntor som ligger i korten blir inte vinstkraven på företagen speciellt höga.

Ha det gött i kylan vänner, ikväll åker glöggen fram.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?