Post entry

Bra ingångsläge i Wesc

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Wesc med hela världen för fötterna när man nu fått genombrott i erkänt svåra USA handlas väl på p/e 15 nu kanske för detta räkenskapsår. Tillväxten är intakt även om valutan döljer lite just nu. Bolaget kan lätt addera fler produkter till varumärket och i takt med att bolaget växer så bör vi kunna se en marginalexpansion likt Borg under glansdagarna. En del olyckskorpar jämför med Odd Molly och deras problem nu men Wesc är knappast lika modekänsliga.

Valutan dämpar alltså utvecklingen nu men det ger också ett köptillfälle. P/e kanske 12 på nästa räkenskapsårs vinst känns verkligen inte dyrt för detta kvalitetsbolag. Här är deras valutapåverkan från ÅR:

Starkare USD vs SEK +10% på oms 2% på resultat 1%

Svagare USD vs SEK –10% på oms –2% på resultat –1%

Starkare EUR vs SEK +10% på oms 6% på resultat 16%

Svagare EUR vs SEK –10% på oms –6% på resultat –16%

Wesc säger att man sysslar med "Streetwear med högre modegrad" och intressant är marknadsföringen med bl.a genom aktivister vilket enligt VD ska vara "aktiva människor" och är en billig marknadsföring. Man har 30-40 kärnaktivister + lokala aktivister och dessa väljs noggrant. Man har väldigt lojala kunder och bl.a 70.000 medlemmar på deras facebook. Man gör olika samarbeten för visa upp varumärket man har t.ex gjort det med Nokia, Adidas och Pepsi.

USA är viktigt och bygger upp varumärket för övriga världen. I USA har man ca 800 återförsäljare och USA-marknaden börjar nu ge positivt resultat och detta kan bli en mycket intressant fortsättning.

VD säger att man har börjat med ett nytt koncept när man öppnar butiker som är både billigare och effektivare. Bruttomarginalen har ökat och det beror på flera saker bl.a att man flyttat produktion närmare försäljningslandet och därmed slipper en del transporter och tullar. T.ex tillverkas mycket i Mexico för USA-marknaden. Skor tror man mycket på och införsäljningen har börjat bra.
Jag har varit och kollat lite i konceptbutiker och intressant tycker jag det är att man har så många olika varumärken för Wesc på plaggen det borde göra att varumärket är mer hållbart.

Sammanfattningsvis så tror jag att Wesc är en mycket intressant aktie speciellt efter genombrottet i erkänt svåra USA. Valutan går emot lite just nu som för många bolag och det kan ge ett bra ingångläge i aktien.

En bra användaranalys av "Henk":
http://www.redeye.se/medlemsanalys/35525

Wesc ligger tungt och tryggt kvar i portföljen.. det får det bli en Tom collins på..;-)

Mvh Ture

PS! Ni behöver inte kommentera att Simon Blecher på HQ inte gillar bolaget han verkar uttala sig om det mesta utan att vara speciellt inläst hehe

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?