Post entry

VRG Leif på placera.nu tror inte de blir någon vinst att tala om!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Ni har väl inte missat brevet från Leif på Placera.nu?

Saxat från Avanza.

”mailade Leif, var lite intresserad om vad han tycker om vrg idag nu när det gått ett tag sen hans analys. han ska iaf ha kred för att svarade väldigt snabbt..

Hej Leif.

Har en liten fundering angående en analys som du har gjort om Vrg.

Det var nu ca 6 månader sedan du gjorde din analys, du har verkligen haft fel i din analys. Aktien är upp över 100%, ser ljust ut för bolaget..

Så det jag undrar över är vad är din åsikt idag om Vrg.

Tror du det kommer bli nyemissioner? Kommer dom kunna göra vinst det här året?

svar: Oavsettom en aktie spekuleras upp eller inte (det finns oändligt många ex på detta från tulpanlökar i Holland på 1600-talet och framåt). VRG har en misserabel historik och är även nu bland det dyraste i sektorn. Det kan även vara en god ide att köpa en trisslott, även om vi inte skulle rekommendera det. När jag väl sett tydliga tecken på en vändning kan jag omvärdera min uppfattning. Förlusten har minskat beroende på att man kraftigt krympt verksamheten, varför då köpa VRG när det finns företag som HM i sektorn, det är ju onekligen tillväxt man vill se. Jag är personligen tveksam till att företaget levererar någon vinst att tala om för innevarande år. Det skulle krävas en rörelsemarginal, innan avskrivningar runt 7-8% för att motivera nuvarande kurs. Att rekommendera ett högriskföretag som VRG är inte seriöst mot våra kunder. Vi har snart nästa delårsrapport låt oss invänta den, slår den mina förväntningar är jag självklart öppen för att ändra syn.

tycker det är intressant att se att han jämför vrg som att köpa en trisslott..

sen tycker jag att det är intressant att se att han inte rekommenderar vrg för att det inte är seriöst mot deras kunder.. de må så vara.. men hur gick det med hans rek på eniro i våras..”

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?