Post entry

Veckan och framtiden

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Ben´s välriktade spark i fredags verkar ha fått björnen att lomma tillbaka till sitt idé för den här gången. Min makrofavorit Skagenfonders bedömning gäller fortfarande att detta kredittumult kommer att klaras av utan att konjunkturen försvagas nämnvärt. Det kan t.o.m. vara bra med en avkylning så att räntorna kan hållas nere.

Tre av mina fyra "kärninnehav" har rapporterat i veckan. Betsson kom in över förväntan med ökad vinst mot förra kvartalet trots att Q2 normalt är det sämsta kvartalet. Jag höjer nu årsprognosen till 5,25 och har svårt att förstå det svala mottagande som rapporten fick. Med 75 % i utdelningspolicy så lär direktavkastningen nu bli uppemot 7 % med nuvarande kurs! Kanske är det skrivningen om momsutredning av malteserna som oroar men det kan inte röra sig om så stora belopp om det nu blir något. Malteserna vill säkert behålla spelbolagen på ön. Stark fortsatt tillväxt och p/e nu på endast 11 går inte ihop och riktkursen sätts till 5.25 x 16 = 84 kr. Starkt köp.

Odd Molly kom in som väntat men den rapporten fick också svalt mottagande antagligen för att alla inte insett säsongsvariationerna. Odd Molly tjänar sina pengar Q1 och Q3. Bolaget har extrem tillväxt och jag tror att marknaden blir ordentligt positivt överraskad när man den 17 oktober lämnar sitt orderläge för H1-08. Planerar som sagt att komma med en analys av bolaget när jag kommer hem om några veckor.

Acap-invest kom också med en rapport som var enligt förväntningarna. Andra halvåret är starkare för Acap och speciellt för Sonessondelen varför min prognos på en årsvinst på bortåt 13 kr kvarstår. Även den här rapporten fick överraskande svalt mottagande och ett fint köptillfälle ges nu. Det ser mycket intressant och spännande ut för detta "Mini-Ratos" med gott om investeringsutrymme nu efter fastighetsförsäljningarna.

Någon undrar kanske om New Science och min tidigare analys av bolaget. Jag blev besviken efter bokslutsrapporten och dumpade innehavet (vilket jag inte behövt ångra). Jag tror dessutom att forskningsdelen blir ointressant efter delningen och att likvider vid ev försäljning av Niconovum äts upp av övriga innehav. Den resterande delen med vinstgivande rörelseföretag som ska döpas om till Medcap kan däremot bli intressant och jag bevakar på vilken nivå den kommer efter delningen. Neråt kronan kanske?

Efter sämre väder ett tag här nere i Sydfrankrike så ser det bättre ut nu inför helgen med bara solar på väderkartan. Jag har Borg T-shirt på mig och fransmännen ser lite konfunderade ut. De vet inte vad som väntar nu när Borg ska inta den franska marknaden...;-)

Trevlig önskar Sigge P

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?