Post entry

Lillfingret

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Ser att det redan spekuleras om räntesänkning motsvarande 50 punkter i USA. Där ser man. Det är som det där med lillfingret. Ger man någon lillfingret vill denne sedan ha hela handen. Är det många som spekulerar i 50 punkters sänkning är det nog ganska stor risk för att man blir besvikna. Börsnedgång runt hörnet? Viss risk för det. I alla fall på närmaste sikt.

Visst, det börjar se ut som om ekonomin i USA börjar går på sparlåga men en procents sänkning inom loppet av 1-2 månader...nja så illa är det nog inte ändå. Förra gången överaskade man alla med 50 punkter (kanske inte alla men ändå) och jag tror att om det blir en sänkning nu så blir det maximalt 25 punkter. Frågan är om man ens behöver sänka? Fast det gör man nog. Hushållen ser ut att lida i den nuvarande bostadskraschen och det är ju konsumenterna som ska axla det hela. I synnerhet nu när julhandeln stundar.

Och på tal om spekulation så har jag faktiskt själv spekulerat lite. Sålde 80% av mina Odd Molly idag. Ren chansning som jag kanske får ångra redan imorgon. En bra vinst är en bra vinst och det ser ut som om de senaste dagarnas uppgång baserar sig på spekulation om positiva rapportnyheter. Jag tror att rapporten blir ganska nyhetsfattig med ett resultat som troligtvis blir i linje med förväntningarna. Det skapar väl knappast klang och jubel? Ja, man vet aldrig. Därför blev det en 20% kvar på depån ändå.

Till sist, Stockpicker Newsletter hade idag en köprekommendation för VBG (skrev själv en liten rapportkommentar i helgen). Riktkurs 155. Prognosen för vinsten 07 uppges till 11,20, nästan som min egna. Scanias rapport idag innehöll inte något som skulle tyda på att sämre tider är på ingång.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?