Post entry

Framgångssagan fortsätter nästa år?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Det går lite tufft för VBG på börsen. Hoten är ju som bekant många. Dels konjunkturbilden dels kreditkrisen. Ja man skulle säkert kunna fortsätta.

Söker man däremot på enbart lastvagnsrelaterade nyheter ser man snabbt att det ser ganska bra ut för VBG. Dessutom kan ju nergången på börsen kanske vara en välbehövlig dörröppnare när det gäller förvärv för att fortsätta växa och bredda sortimentet.

Tittar man på nedanstående blir i alla fall jag lugn över utvecklingen de närmaste kvartalen. Inte för aktien, där vet man ju aldrig hur läget utvecklas i det korta perspektivet, men för företaget som sådant:

*1*

"Volvokoncernens lastbilsleveranser i västra Europa ökade med 30,6 procent till 10.914 fordon i oktober medan leveranserna i östra Europa ökade med 87 procent till 3.132 fordon. I Asien ökade leveranserna med 269 procent till 4.372 fordon i oktober"

*2*

"MAN uppger att att orderingången för de första 11 månaderna av 2007 är upp med 24 procent på årsbasis. Bolagets försäljning är samtidigt upp med 14 procent under perioden. Bolaget spår att efterfrågan på lastvagnar i Europa kommer att vara fortsatt stark under det kommande året, förstärkt av stigande försäljning i Östeuropa"

*3*

"Registreringarna av tunga lastvagnar i Västeuropa steg med 31,7 procent i oktober jämfört med samma månad i fjol. Det visar statistik från Acea. I de nya EU-länderna i Östeuropa var försäljningen upp 58,6 procent.Registreringarna av lätta lastvagnar, upp till 3,5 ton, ökade i Västeuropa med 30 procent i oktober"

*4*

"Analytikerna tror fortsättningsvis att efterfrågan på tunga lastbilar förblir stark på Scanias marknader under år 2008 och 2009 - trots oron för konjunkturutvecklin gen. Den slutsatsen kan man dra från SME Direkts färska konsensussammanställning"

För en närmare bild och lite mer information hänvisar jag till egen minianalys som jag lagt ut tidigare här på forumet. Det ser ärligt talat riktigt bra ut för företaget medan kursen på aktien ser ut att redan ha anpassats till en rejäl svacka i både det ena och det andra.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?