Post entry

Värmlands Finans - Lite för många frågetecken, eller???

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Det börjar bli lite för många frågetecken i bolaget för min del. Har därför gått in i några nya bolag i stället...

VFS börjar känns lite för osäkert för min del. Jag har tidigare varit positiv till bolaget men mitt förtroende börjar att vackla. Punktar upp frågetecken / reflektioner nedan.

MINUS

*Glenn har under sommaren minskat sitt innehav succesivt. Det som irriterar mig mycket är att han inte rapporterat det enligt regelverket. Alla försäljningar är mellan 1-1,5 månad försent meddelad. Sådant är oacceptabelt och kan inte skyllas på slarv / tidsbrist.

* Rapporten är som vanligt sen vilket enligt mig tyder på att VFS inte har ordning på bokföringen. Inger inget förtroende att de inte kan hålla tiderna.

* Glenn har slutat svara på mail från flera aktieägare som mailat flera gånger.

* VFS har sänkte prognosen på till växt från 50% till 20 % på eget kapital.

* Med det slarv som förkommer i bolaget med sena rapporter, förändringar av innehav som ej rapporteras mm. Är det enligt mig ytterst oklart om något tillstånd från FI kommer att erhållas. Om de får tillstånd tror jag att det kommer dra ut ordentligt på tiden. Jag är ingen expert på ansökningsförfarandet men det borde ställas ganska höga krav på företaget.

* När ledningen tidigare talat om annat sätt att få in kapital har det varit synonymt med nyemission så ytterliggare utspädning kan vara att vänta.

* Tekniskt befinner sig aktie i en fallande trend.

* Skulle vilja se att företaget tog in någon med erfarenhet från finansbranschen vilket inte verkar ske.

* Rapporten sa inget om de tidigare befarade kreditförlusterna som Glenn flaggat för att de var långt ifrån konstaterade. Detta kan tyda på ökande kreditförluster framöver.

* Dålig komunikation med marknaden. Inga uppdateringar på hemsida. Ingen regelbunden Update osv. I så här små bolag vill jag ha så mycket information som möjligt för att göra en korrekt bedömning av bolaget.

PLUS

* Företaget verkar skippa utdelning vilket är bra.

* VD flaggar för ökande inkomster från sidoverksamheterna.

Min syn på företaget har vänt mot det mer negativ hållet efter senast rapporten. Jag har sålt av det mesta av innehavet ( med ca 10% förlust ) men har en post kvar som får ligga fram till nästa rapport. Tror att mina pengar växer bättre på annat håll för tillfället.

NYA INNEHAV

Jag har i stället köpt på mig Guld Invest under några dagar och har ett GAV på 0,19 vilket inte kan vara annat än billigt. Fanns en fin säljsidan på 0,19 idag och det tackar vi för!! Två månader till rapport och insynsköpen är ett plus.

Jag har även köpt TopoTarget med ett GAV på ca 3,50 DK. Lite bra resultat resultat så tror jag på en kursrusning. Bolaget känns lågt värderat i nuläget. Och resultat av tidigare pulicerade studier bådar gott. Goda finanser så nyemission är väldigt avlägset.

Jag har ökat i Questerre som handlas runt årslägsta. Jag har ett GAV på ca 14,95 NOK. Tror att gaspriset kommer öka väsentigt under hösten / vintern. Väntas också resultat av borrningar. En resa upp tillbaka mot 30 NOK till i vår känns inte omöjligt. Även här är det goda finanser och en erfaren ledning.

Northland Resourses har till och från haft plats i min portfölj de senaste åren. Har nu en mindre post men kommer öka vid eventuell dipp mot 10-11 NOK. Även här väntas resultat / information som kan vara kursdrivande inom en snar framtid. Också här en erfaren ledning.

BEVAKNING

Nordic Mines Kikar lite på bolaget igen. Jag var med på en fin resa från 16 SEK upp mot 29 SEK. Har efter det varit utanför. Kollar dock på bolaget igen. Lite dåligt med triggers inom en snar framtid. Jag tror inte att det är någon brådska att gå in i bolaget. Det kommer nog finnas möjlighet att gå in till lägre kurs framöver.

Precise Biometrics Känns som ett osäkert kort. Bra nyheter och kursen kommer ta fart. Känns dock lite för vingligt för mig. Ingen tydlig botten att gå in på. Helt klart intresant dock. Håller koll på den...

Kom gärna med komentarer och synpunkter på ovan!!! Jag är tacksam för alla tips och råd ; )

// HUNDEN

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?