Post entry

Rötmånad + Update Värmlands Finans

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Det går röta i nationalekonomierna både här och var och förmodligen även i länder som ännu flyger under radarn. Men det finns chans till fina fynd. Alla drabbas inte lika hårt!

Mirakelkurerna har slutat fungera, antibiotika (dollar $)-resistensen är ett faktum och på börserna världen över springer kallsvettiga brokers omkring och saknar sina lyckopiller. They try to make me go to rehab, but I say No, No, No! Börsen. Ska. Upp.

Inne på Karo Bios labb har labbråttorna slutat springa i sina hjul, en sitter med svansen i kläm. I Morgondagens nyhter står att läsa: Victor Muller - Spårlöst försvunnen. Sågs senast på Arlanda med endast Hawaii-skjorta, SAAB-slips och en välmatad portfölj.

Det är sannerligen inte lätt på börsen längre och jag tror som flera andra här inne att vi inte sett slutet på denna skuldkris ännu. Vissa säger att man ska titta på hur bra bolagen faktiskt går och att det är REA REA REA, men detta säger mig att det är ännu större fara och färde än vad många ens kan föreställa sig.
Inget verkar hjälpa helt enkelt. Marknaden kan slakta vissa aktier i rena panikattacker. Det är som att ge utrusta en svårt bipolär människa med en machéte. Ena dagen är det REA och det köps tills plånboken är tom. Nästa dag, NATTSVART och förluster realiseras.
Man skulle kunna se det som att det är bra köpläge oavsett detta om nu fundamentan står sig. Siffrorna ljuger inte, vi ser faktiskt riktigt låga P/E-tal i flera stabila bolag.
Personligen vill jag se vart detta slutar innan jag går in och handlar annat än rena turn-aroundkandidater. Industri och råvaror går bort i dagsläget! Jag är alltså hellre safe than sorry, eftersom jag inte känner att jag kan öveskåda det globala läget riktigt.
Kanske har jag blivit feg efter raset i Integra, eller så lärde jag mig att ta det något försiktigare när läget är som nu.

Hur tjänar man pengar nu för tiden då?
Jo det finns alltid Bear. :) Något jag själv ägt under den senaste tiden och som gav en bra vinst. Dock kunde man med facit i hand behållt betydligt längre men det kändes efter en tung sommar som att det var dags att realisera en vinst, särskilt när man jobbar heltid och inte kan ha stenkoll på börsen under dagarna.

Mer om hur du handlar med Bear kan du fråga MrPink här på Redeye om. Jag sticker ut hakan och kallar honom redeyes egen Bear-expert. Har följt hans skrivande här på siten de senaste åren och kan konstatera att han har känsla för detta.

Annars så är den enda aktien jag äger just nu Värmlands Finans, som har tecknat ett nytt jätteavtal med landstinget och som höjer deras omsättning med 240 milj. kr. årligen, samt köpt upp ett mindre bolag i Örebro som även detta kommer generera bra mycket högre fart på hjulen i framtiden. Nytt friskt kapital har kommit in till bolaget så att de kan expandera sin verksamhet och kunder råder det ingen brist på, tvärt om, de står i kö och det som håller Värmlands Finans tillbaka är just för låg likviditet. Deras nya VD är utan tvekan handelskraftig och besitter rätt kompetens efter tiden i SEB ( det får ni tolka hur ni vill ;) ) och väldigt lite av de positiva nyheterna har avspeglat sig i aktiekursen som bildat ett tydligt golv vid ca 0,6 kr.
Bolaget kommer med rapport 26:e augusti vilket kommer bli spännande läsning. En uppvärdering mot knappa 2kr-nivån känns rimlig på lite sikt efter den turnaruound som faktiskt redan skett i bolaget, men som inte skett i aktiekursen ännu. Axier.se har satt en riktkurs på 1.40 kr. som gäller redan nu.

I stället för att jag rabblar upp alla detaljer här så kan ni besöka deras hemsida där allt finns. Minns att det är oroliga tider bara och allt eller inget kan hända på börsen just nu.

En vecka kvar på jobbet vid Göteborgs botaniska trädgård. Sen bär det av till det ärovördiga Alnarp vid Sveriges lantbruksuniversitet igen. Skönt att ha ett jobb och inkomst i dessa tider, även om det inte ingår i "the winning lifestyle" som min gode vän detnaturliaurvalet brukar säga. ;)

Mvh. / Your_Therapist

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?