Post entry

Uppdatering Valuetree

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Sedan min analys skrevs i mitten av Maj har en del positiva saker skett i Valuetree. 18/6 förvärvades ALF för 28 Mkr med en kassa på 8 Mkr och ett årligt EBITDA på 5 Mkr detta betalas genom en riktad emmision vilket innebär utspädning av antalet aktier. Idag kom även ett pressmedelande om att Valuetree skrivit ett Letter of Intent med Ludo Kids i Norge vilket skulle göra koncernen till Nordens största operatör när det gäller den nordiska barnmarknaden. Letter of intent innebär att förslaget disskuteras men att inget avtal är slutet. Dessutom skrevs en postiv artikel i DI om Valuetree där VD för Ludo Kids interjuvas och han verkar postiv till tanken på sammanslagning. VD för Ludo Kids Idar Vollvik har en bakgrund som en av Norges ledande entreprenörer och grundade bland annat telekombolaget Chess 2003 som han sålde till TeliaSonera 2005 för över två miljarder SEK. Men som sagt är inget avtal slutet än, sker affären kommer Valutee byta namn till Ludo Kids.

”Kombinationen ValueTree och Ludo Kids är bra på många plan. Det gemensamma bolaget blir Nordens ledande aktör inom barnprodukter. Ludo Kids är också mycket starka på marknadsföring och distribution medan ValueTree har ett starkt produktsortiment. I
planerna ligger även att det nya bolaget ska expandera utanför Norden, med Ludogruppens många och starka internationella relationer”

säger Lars Åkerblom VD för ValueTree.

”Tillsammans kommer vi att skapa ett mycket starkt bolag. Barnproduktbranschen är extremt intressant och vi har alla förutsättningar att bygga ett mycket stort bolag”

säger Idar Vollvik.

http://www.valuetree.se/pressmeddelanden/10-06-18-2.pdf

http://www.valuetree.se/pressmeddelanden/10-06-18.pdf

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?