Post entry

Uppköpet kommer bara närmre och närmre

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Gårdagens PM från det mycket spännande bolaget Optifreeze i Lund visar tydligt att samarbetet med John Bean Technologies, JBT, är mer än ett vanligt samarbete. Vågar till och med sticka ut hakan och säga att det troligen även är det bolaget som kommer att köpa upp Optifreeze.

Nyheten igår

Det finns många godbitar i gårdagens PM och för er som missat PMet är det hög tid att läsa på och vara med på resan. Nämner några rader som jag ser som väldigt positiva och som vittnar om en fortsättning.

  • Uppskalningen och produktifiering av bolagets teknologi tillsammans med JBT löper på i snabb takt och bolagets nya tekniska projektledare bidrar på ett mycket bra sätt.

  • Teamets målmedvetna arbete innebär att vi nu är mycket nära att kunna erbjuda marknaden en metod och en kommersiell produkt för att behandla och frysa eller kyla ned produkter i stor skala.

  • Utvecklingen av nya applikationsområdet kylning pågår och tester visar att hållbarheten förlängs och att kvaliteten är bra. Detta innebär att OptiFreezes affärsmöjligheter ökar i och med det nya applikationsområdet. En väsentlig styrka är att bolagets produkter, OptiCept och OptiCap, kan användas även inom detta applikationsområde.

  • Utöver uppskalningen har JBT och Bolaget startat arbetet med att ta fram en marknadsstrategi.

Läs hela PMet här, http://www.aktietorget.se/NewsItem.aspx?ID=75787

Uppköp av JBT!?

Det finns många anledningar till att jag tror att JBT kommer att köpa upp Optifreeze, och det är bland annat JBTs historia och uttalade tillväxtstrategi. De har en historia av att köpa upp bolag som på ett positivt sätt kan bidra till bolaget fortsatta tillväxt, för att nämna de senaste

  • JBT Corporation Acquires Leading Liquid Foods Solutions Provider

CHICAGO, July 17, 2015 /PRNewswire/ -- JBT Corporation (NYSE: JBT), a global technology solutions provider to the food processing and air transportation industries, announced today the signing of a definitive agreement to acquire the shares of Stork Food & Dairy Systems B.V. ("SFDS" or the "Company"), a leading filling and sterilization solutions provider. The purchase price will be €47 million, http://www.jbtcorporation.com/en/News-and-Events/Latest-news/Corporation/IR_Sync_JBT_Corporation_Acquires_Leading_Liquid_Foods_Solutions_Provider_20150717

  • JBT Corporation Signs Definitive Agreement to Acquire Leading Liquis Foods Solutions Provider.

CHICAGO, Sept. 2, 2015 /PRNewswire/ -- JBT Corporation (NYSE: JBT), a global technology solutions provider to the food processing and air transportation industries, announced today the signing of a definitive agreement to acquire the shares of A&B Process Systems ("A&B"), a leading provider of processing systems for the beverage and food industries. The purchase price will be $102 million, http://www.jbtcorporation.com/en/News-and-Events/Latest-news/Corporation/IR_Sync_JBT_Corporation_Signs_Definitive_Agreement_to_Acquire_Leading_Liquid_Foods_Solutions_Provider_20150902

  • I Q3 rapporten uttalar sig även Tom Giacomini, Chairman, President and Chief Executive Officer på JBT_._

"So far in 2015, we completed the purchase of two leading liquid foods solutions providers" added Giacomini. "Consistent with our strategy, both companies enhance our ability to provide complete solutions for customers, expand JBT's installation and aftermarket business, and leverage our global presence."

Sammanfattning

JBT uppvisar en tydlig strategi för tillväxt med att köpa upp bolag som kan bidra till fortsatt tillväxt. Dessutom lägger JBT redan idag ner stora resurser på att tillsammans med Optifreezes egen personal arbeta med uppskalning och produktifiering av Optifreezes teknologi. Dessutom skall de TILLSAMMANS arbeta fram en marknadsstrategi för Optifreeze.

Utifrån information som framkommit ser jag stora möjligheter till att JBT lägger ett bud på Optifreeze och köper bolaget. Vad ett bud kan ligga på är svårt att gissa, men potentialen i Optifreeze, med flera applikationsområden och att JBT vid ett uppköp kan erbjuda en unik patenterad metod till sina existerande kunder runt om i världen och detta kommer att visa sig i prislappen.

Vi ser bara i de två senaste uppköpen nivåer mellan 430 Mkr – 933 Mkr och detta för bolag som i mina ögon inte kan uppvisa den potential som Optifreeze gör. Idag har Optifreeze ett bolagsvärde på nästan 140 Mkr (kurs 17.90) så det finns en enorm uppsida.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?