Post entry

Uniflex - rapport på måndag

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Så var det dags för rapportperiod igen, några bolag har ju levererat men för mig som fokuserar på mindre aktiebolag har jag godsakerna framför mig. Rapportperioden är för mig lite som julafton för ett barn. Under granen ligger ett antal paket som skall delas ut med okänt innehåll. I den marknad vi befinner oss i nu tror jag att de flesta paketen kommer att tas emot positivt, men en och annan stinkbomb kommer säkert att delas ut.

Huvudnumren i min portfölj är bemanningsföretagen SJR och Uniflex där den sistnämda har hängt med sedan 2006 (oj vad tiden går) och gett en fin avkastning efter en usel start. Generellt tycker jag bemanningsbolagen för en undanskymd tillvaro på börsen, uppmärksammas sällan i nyhetsbevakningen vilket även medför låg omsättning. Den låga omsättningen innebär också att när man äger dessa bolag deltar man även i ett chickenrace. Kursen stiger successivt uppåt allt efter omsättning och vinst stiger, när sedan marknaden ser ett trendbrott vid horisonten är det fritt fall. Därför hyvlar jag kontinuerligt i Uniflex, i SJR tycker jag dock att det finns mer att hämta då ekonomi och finans ännu inte har tagit fart ordentligt.

Min gamla favorit Uniflex har dock uppmärksammats de sista dagarna, den 25:e höjde först SEB riktkursen från 195 kr till 245 kr. Medan kom Afv med en analys med riktkursen 270. Personligen tycker jag Afv är väl sent ute, då det inte var länge sedan aktien stod i 175 kr. Idag 215. De båda rekarna drev dock upp kursen från 204 till 217, på måndag får vi svaret på om prisökningen är befogad.

Vad hoppas jag då få höra från Jan B (VD:n) på måndag?

  • Omsättningen landar på minst 360 Mkr (Q4:a), organisk tillväxt 75%.
  • Vinst efter skatt på 17,5 Mkr (Q4:a)
  • Utdelningen höjs till 8 kr.
  • Att verksamheten i Norge redan nu nått break even.
  • Att man lägger ner UK satsningen och prioriterar den nordiska marknaden.

Den sista punkten är nog inte trolig, men jag skulle föredra att man istället för att tragla fram i UK, satsade de pengarna i en högre marknadstillväxt i Norge där verksamheten verkar gå över förväntan samt Finland. Vi får se om ovanstående resultat räcker för att göra marknaden nöjd, eller om aktien har spekulerats upp för mycket? Eller klarar Uniflex av att överträffa mina förväntningar? Vi får hoppas på det senare.

OT: Dessutom har jag inhandlat en korg (9 st.) med IT- och teknikkonsulter.
Räknar med att dessa är sencykliska och skall ha sitt skördeår 2011-2012, vi fås se hur det blir med den saken.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?