Rayclinic ansöker om rekonstruktion. Så kan det gå.
För drygt ett halvår sedan (april förra året) ställde VD i bolaget upp för en Redeye-intervju (som jag tror att Redeye tar betalt för ska man kanske tillägga). Jag väljer att lägga in här de tre avslutande frågorna och svar. Man kanske inte skall tro blint på vad som sägs. Ett par månader senare kan det vara helt andra omständigheter:
Q, Vad ser rayclinic som det största hotet för sin verksamhet?
Roger Svensson: I riskavsnittet i vårt prospekt förra året identifierade vi över 10 risker av både finansiell och operativ karaktär. Alla dessa risker har vi mer eller mindre undanröjt eller åtminstone rejält minskat, men en del risker visserligen universella för alla företag kan man aldrig bortse ifrån, såsom allmänt vikande konjuktur eller att det offentliga skulle göra en storsatsning inom området. Den politiska risken är idag dock betydligt lägre än tidigare.
Q, Om du skulle blicka fram emot helåret 2008, vilka är era tre viktigaste målsättningar?
Roger Svensson: Vårt viktigaste mål är naturligtvis att nå stabil full kapacitet för det behandlingsrum vi nu driftsatt och kunna driftsätta nästa behandlingsrum på så kort tid som möjligt. Ju snabbare vi får igång det andra behandlingsrummet desto snabbare kan vi utöka bredden av olika behandlingsmetoder vilket också ökar möjligheten att få patienter från olika håll, både från landsting, försäkringsbolag och utlandspatienter. Lyckas vi med det så får vi utdelning på den operativa hävstången i verksamheten.
Q, Hur skulle du vilja att rayclinic ser ut om tre år?
Roger Svensson: Vi har satt upp dem operativa och finansiella målen för 2008, men det har aldrig varit någon hemlighet att målet på sikt är att kunna skala verksamheten internationellt. Hur väl vi lyckas får vi återkomma om om tre år.