Post entry

Tricorona - vad är det som händer?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

För omväxlingensskull tänkte jag skriva några rader om Tricorona (och inte bara BioGaia - som för övrigt har sjunkigt kraftigt och bör handlas NU!!)

Men men, tillbaka till Tricorona - som för er som inte vet investerar i och handlar med miljörelaterade marknadsinstrument.
Huvuddelen av investeringarna och handeln sker med projektrelaterade utsläppsrätter, så kallade Certified Emissions Reductions, CERs, inom ramen för Kyotoavtalet.

Det är en intressant marknad som jag tror kommer att öka i framtiden.

Vad är det då som gör Tricorona intressant?
Bolaget har för tillfället ett P/E-tal: 3.39, Vinst/aktie SEK: 2.03 samt Utdelning/aktie SEK: 0.70.

Ok, det här bolaget går uppenbart med vinst, men vad är då problemet?
Kursen har, den senaste månaden, fallit lite över 23% och det samma gäller när man studerar ytterligare månader tillbaka.

Idag kom delårsrapporten som ser ut enligt följande: Rörelseresultatet uppgick till 88,7 (34,9) miljoner kronor.
Periodens resultat uppgick till 72,3 (33,1) miljoner kronor.
Nettoomsättningen uppgick till 403,8 (213,9) miljoner kronor.
Resultat per aktie uppgick till 0,50 (0,23) kronor och efter utspädning till 0,49 (0,23) kronor.
Under perioden har totalt 2,3 (2,1) miljoner CERs levererats. I det tredje kvartalet levererades 0,2 (0,8) miljoner CERs.
Portföljen med utsläppsrätter för leverans i EUs andra handelsperiod 2008-2012 uppgick vid periodens slut till 54,8 (75,0) miljoner CERs.

Vad kan man då läsa ut av det hela?
Ok - bolaget har, liksom många andra bolag, haft det kämpigt under sista halvan av 2008 samt början på 2009, men att det nu börjat vändra - och det rejält. De har en gedigen nettoomsättning och går uppenbarligen med vinst. Att sedan kursen är så låg gör bolaget extra attraktivt.
Själv gick jag in på 8 kr (nu 6.60 kr) - så det är ett gyllene tillfälle att gå in idag!

Nu har börsdagen precis börjat, och jag hoppas att fler än jag fått upp ögonen för detta företag och att kursen nu tar igen lite av det den tappat tidigare under året.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?