Post entry

Trenden bruten och resan uppåt har precis börjat! Dubbling runt hörnet.

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Africa Oil har länge haft det tufft utan kassaflöde och förskeningar, men detta är på väg att ändra sig drastiskt efter ett redan producerande förvärv. Bolaget har flera större triggers just nu som kan få bolagsvärderingen att ta ett rejält skutt uppåt.

Africa Oil var under veckan ute med en ny spännande presentation som jag rekommenderar alla att läsa.

https://www.africaoilcorp.com/i/pdf/2019-04-aoi-cp.pdf

Även Dagens Industri skrev om bolaget i veckan och att det har 75% uppsida, Pareto har nämnt att det är det bästa oljebolaget att äga just nu.

Vi har även sett tidigare analyser peka mellan 14-18 kr.

https://www.di.se/nyheter/oljefesten-fortsatter-basta-bolaget-ska-upp-75-procent/

Vad vi kan se så har deras investeringar gått extremt bra och det är stor chans att det fortsätter så under året.

Ägandet i Africa Energy (35%), Impact Oil & Gas (30%) och ECO-atlantic Oil & Gas (18,8%) är nu värda lite drygt 1,3 miljarder kr ($140MM). Detta med en stark kassa på runt 3.4 miljarder kr.

1,3+3,4= 4.7 miljarder, bolaget värderas just nu på runt 4 miljarder kr. Det hade inte varit hela världen ifall detta var allt dom hade, men dom har även 25% ägarskap i en större fyndighet i Kenya som består av strax under 1 miljard fat (kan vara mer) och dom har rejält med triggers framöver som kan driva upp aktiepriset.

Fyndigheten i Kenya har dragit ut på tiden med produktion och det är väl mest därför vi har sett ett fallande aktiepris, folk tröttnade vilket självklart tas till det extrema, samma sak gällde förstås när bolaget noterades på över 80 kr i förra uppgången. Kenya har inte varit dom snabbaste på att ge klartecken för att bygga en pipeline, men detta verkar äntligen ligga nära i tiden. Regeringen har under flertalet gånger under de sista månaderna sagt att dom vill skynda på detta då det kan ge stora möjligheter till skatteinkomster, investeringar och jobbskapande. Dom kommer att ha ett möte i juli, vilket nu känns rätt säkert på att dom kommer godkänna pipeline bygget.

Ryktena säger att kineserna är de som kommer bli byggherrarna för pipelinen vilket är bra då dom sällan låter saker och ting försenas.

Efter ett godkännande från regeringen i Kenya så räknar jag med att vi kommer se mycket oljeinvesteringar i området.

Ifall man räknar på reserverna africa oil har så är det 200 miljoner fat x utköpspris på runt 7 dollar så skulle det kunna översättas som att Africa oil skulle kunna sälja deras del för runt 13 miljarder kr. Men dom kommer såklart tjäna mer pengar ifall dom väljer att ta fältet till produktion.

13 miljarder + 4,7 miljarder kr = 17,7 miljarder kr.

Som sagt bolaget handlas nu på 4 miljarder kr så det finns god uppsida.

Africa oil hade från början 50% av detta fält varav man sålde 50% (totalt 25%) till Maersk, i detta kontrakt så står det att Africa oil kan få ytterligare 3,75 miljarder kr ($405MM) när fältet kommer i produktion och ifall fältet innehåller mer olja än vad det var sagt ifrån början.

http://www.marketwired.com/press-release/africa-oil-announces-farm-out-deal-with-maersk-oil-kenya-ethiopia-blocks-conference-tsx-aoi-2071380.htm

Igen, bolagsvärdet just nu är bara på 4 miljarder kr här runt 8.6 kr.

Men det allra mest spännande i närtid (inom 0-2 månader bort) är att bolaget satte upp en affär med Petrobras om att köpa in sig i en producerande anläggning i Nigeria.

Deepwater Nigeria, är en fyndighet i världsklass där man nu närmar sig att få upp runt 568 000 barrels/dag med endast 6 dollar i lifting costs vilket är i klass med Lupe och Saudi. Redan under 2017 var produktionen på 368 000 barrels/dag, men öppnandet av det andra fältet är sagt "tidigt 2019”. Låg risk i detta fält där man går under de tidigt satta skattelagar samt tillräckligt långt ifrån fastlandet.

https://www.vitol.com/consortium-of-africa-oil-delonex-and-vitol-announces-acquisition-of-producing-assets-in-deepwater-nigeria/

Dom har sålt olja på spot och säljer hälften av deras olja för ett fast pris på 73dollar/fat.

I avtalet står det att Africa oil kan dra av intäkterna från oljeförsäljning som skett sedan 1:a januari 2018 på betalningssumman vid likviddatumet som enligt vad bolaget meddelat kan ske mellan april och juni.

Avdragen från försäljningen kommer påverka priset på ett mycket positivt sätt enligt IR.

_We expect the final amount due will be significantly less than our share of the acquisition price disclosed in the 31 Oct 2018 press release.__”_

Detta fält översätt i kronor har analytiker kommit fram till skall ge ett kassaflöde på 150-200 miljoner dollar (1,8 miljarder kr).

https://www.aktiespararna.se/analysguiden/nyheter/africa-oil-mer-info-nigeria-i-var-tror-pa-kenyaolja-2022-vd

Oljepriset fortsätter upp och förhoppningsvis kan dom tjäna ännu mer.

Men ett kassaflöde på 1.8 miljarder kr kommer att ge bolaget en mycket stabil grund att stå på och en rejäl uppvärdering är runt hörnet. Det är inte för inte analytikerna rekar ett aktiepris på 15 kr redan nu, efter affären har skett kommer dom troligtvis att höja målen.

En mycket viktig del är att bolaget inte kommer att behöva ta in mer kapital, utan kommer ha tillräckligt kassaflöde för att sätta Kenya i produktion samt köpa in sig i fler oljelicenser eller redan producerande anläggningar.

Jag ser en uppsida på runt 4 kr på denna affären över dagen när det blir meddelat till marknaden, men jag tror att aktiepriset kommer fortsätta att leta sig upp efter affären är gjord.

Kollar man på aktiediagrammet så ser man tydligt att bolaget har vänt upp, med hela tiden högre bottnar, och det bröt tidigare i veckan kanaltaket på den långa nedåtgående kanalen.

Jag förutser att vi kommer se en rejäl resa uppåt härifrån, men man får komma ihåg att det är en ganska volatil aktie där det ena dagen går upp 5% för att sedan dagen efter tappa lika mycket, men alla månads pilar pekar uppåt nu.

Triggers som inte är inprisat i aktiekursen och kan ge 10% eller betydligt mer i närtid är:

April till juni = Nigeria Deepwater, transaktion. Borde vara värt runt 50% på aktiekursen vid pressmeddelandet.

April-maj = Första uttal från brulpadda 3d sesmik, där både investeringarna via impact Oil & Gas och Africa Energy lätt kan dubblas eller mer. (Räknar med en fullständig analys i början av Q4)

I Juni så drar Eco Atlantic igång 2, kanske 3 borrningar i Guyana som beräknas ta mellan 30-45 dagar. (Har en känsla att dom siktar på 3 brunnar då dom tog in lite extra kapital i veckan)

Kenya regeringsmöte, kan ganska snabbt dubbla aktiekursen i africa oil om det blir som väntat ett positivt utfall.

Uppdateringar under Q4, Impact Oil & Gas från borrningarna i licenserna i Namibia.

Jag tror definitivt att

denna bild som Africa oil hade med i presentationen till ett fåtal investerare i januari kommer att stämma in även denna gång:

Sätter ett starkt köp där man sannolikt kommer att minst dubbla sina pengar inom de nästa 6 månader.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?