Post entry

Tre undervärderade och (nästan) okända aktier

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Finns ett antal intressanta aktier som går under radarn. Abelco Investment Group, Ambia Trading Group och Amhult2 är sådana som har låg värdering och stor potential på både kort och lång sikt. I samtliga finns dessutom triggers som inom kort kan starta en välförtjänt omvärdering. Försöker här helt kort beskriva varför dessa aktier är av intresse.

Börjar i denna blogg med Abelco Investment Group ((slutkurs idag (torsdag): 28,5 öre)).

Abelco är ett investeringsbolag som agerar inom tre områden:

  1. Investerar i bolag som haft ekonomiska problem, men som är långsiktigt livskraftiga. I slutet av en rekonstruktion kan Abelco komma in till mycket förmånlig värdering. Ofta kan man sedan göra en IPO och notera bolaget till en värdering betydligt högre än den initiala investeringen.
  2. Investerar i bolag som är i en turn-around eller just kommit ur en sådan. Även här är värderingen ofta förmånlig, risken mindre än i grupp 1 men då även potentialen.
  3. Investera i nya bolag som är på väg mot notering. Där kan man investera till pre-IPO-värdering och sedan följa aktien in på börsen till en, nästan alltid, högre värdering.

I Abelco finns redan nu ett antal intressanta innehav, de mest intressanta är följande: TBS, där Abelco till mycket låg värdering kom över en industrifastighet (TBS Properties), som redan sålts vidare. Investeringen var på någon eller några miljoner, svårt att veta exakt då det även handlade om lån som betalats tillbaka och andra tillgångar ingick. Försäljningen inbringade 17 miljoner i aktier i det köpande bolaget. En bra avkastning på c 9 månader. JVM med innehaven Hembad och Mockfjärdshus. Hembad är redan lönsamma och Mockfjärdshus köpte nyligen en fastighet på Råsundavägen i Solna.

Denna fastighet ska förädlas till 22 lägenheter som ska säljas som BR samt en lokal. Köpesumman var 50 miljoner och förädlingen är beräknad att kosta 20 miljoner. Avkastningen är så klart beroende på priset för BR samt hyran för lokalen. Om man jämför med likande objekt i närheten kan man utgå från en viss nivå och då skulle värdet om 12 månader vara någonstans 85-90 miljoner. Även där en bra avkastning. Vidare finns ett nytt spännande bolag; QuickBit, i portföljen. Abelco har investerat till pre-IPO-värdering. QuickBit hanterar växling mellan vanlig valuta och cryprovaluta. Detta gör ju flera aktörer, men QuickBit är även en mellanhand mellan de som vill handla för t ex BitCoin och e-handeln. Bolaget planerar en IPO med följande handel och där lär värderingen vara betydligt högre än den Abelco gick in på. Umida är ett innehav där Abelco sett att en turn-around är igång. Bolaget är lågt värderat, men nya avtal och ordrar kommer med stor sannolikhet att göra bolaget lönsamt redan Q4 i år.

Abelco har som målsättning att dela ut delar av eller hela innehavet i de bolag de investerat i. I normalfallet sker detta i samband med notering och aktieägarna kan då antingen sälja de tilldelade aktierna eller behålla. Ett extra plus är den erfarna ledning som finns i Abelco. Dessa har lång erfarenhet av att identifiera och vända bolag. De har även ett stort kontaktnät.

Vad som gör aktien intressant just nu är att de första utdelningarna troligen närmar sig. Redan i höst eller senast i vinter blir det aktuellt. I det läget kommer det att visa sig att stora värden skapas för aktieägarna. En annan spännande faktor är dessutom att bolaget har 10-15 miljoner i kassan att göra nya affärer för.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?