Post entry

Köpläge i Travelpartner, del 2

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Denna blogg är en uppföljning av gårdagens blogg Köpläge i Travelpartner, läs den för att förstå bakgrunden.

Idag har alla avslut i TP skett runt 25 kr. Endast en mäklare, ENS, har nettosålt i aktien och det riktigt ordentligt, man har sålt 50270 aktier för ett värde av ca 1,255 miljoner, och inga köpta aktier via marknaden. Det är rimligt att anta att det rör sig enbart, eller huvudsakligen, om en säljare och att det är samme säljare som tidigare haft en större order ute för försäljning på 25 kr.

Det handlar alltså sannolikt inte om kursmanipulation utan en person som säljer ut en större post aktier. Under dagen har ingen större post visats i orderdjupet. Kursen har under hela dagen sökt sig mot 25 kr nivån och då den passerats har sälj kursen snabbt gått till 25,30 och 25,80, då har nya aktier till försäljning lagts ut av ENS. Samtidigt har OMX index backat 2,21% under dagen.

Det finns med andra ord ett bra köp tryck i aktien som sugit upp utförsäljningen från ENS. Det går förstås inte att säga när ENS slutar lägga ut säljorder på 25 kr nivån. Men när så sker ser det ut som aktien kan ta rejält steg uppåt.

Det lär inte bli någon del 3 men följ gärna upp utvecklingen, det kan vara lärorikt.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?