Post entry

Transcom: Turn-arounden fortsätter

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Transcom fortsätter att vara en av mina bästa turn-aroundideer. Om bolaget lyckas uppnå sina marginalmål kan aktien stiga uppemot 200% på 2 år.

Turn-arounden fortsätter i Transcom. Problemen i Frankrike och Italien hanteras gradvis och bolaget arbetar på med en försäljning av CMS.

Försäljningsökningen i Q1 uppgick till 13% mot SEBs estimat på +7%. Detta är en fantastisk tillväxttakt givet att världsekonomin växer dåligt för tillfället och att bolagets fokus fortfarande störs av de gamla problemen.

Rörelseresultatet blev 2,9 miljoner euro mot SEBs 3,4 miljoner euro, således sämre än väntat. Skatteåtervinningar i Italien gjorde dock att nettovinsten blev högre än SEB räknade med; 2.3 miljoner euro mot 1,7 miljoner väntat.

Bolaget arbetar på för att höja marginalen mot långsiktigt mål på 5-6% mot 2,1% för tillfället. Givet en omsättningsmassa på 6 miljarder kronor (som dessutom växer snabbt), ger en 5%-marginal ett rörelseresultat på 300 miljoner kronor och en nettovinst på drygt 200 miljoner kronor, att jämföra med börsvärdet på cirka 1 miljard kronor.

När Transcom har fullbordat sin turn-around om kanske 2 år finns ingen anledning till att aktien inte ska kunna värderas till PE 10-12x. Med en vinst på drygt 200 miljoner kronor blir motiverat börsvärde 2-2,5 miljarder kronor.

Med 1,25 miljarder aktier blir min riktkurs 2 kronor per aktie på 2 års sikt, vilket motsvarar cirka 200% uppsida. Transcom är fortfarande min största turn-aroundfavorit.

Aktiemarknaden tvivlar uppenbarligen på att bolagets marginalmål är realistiska. Om Transcom skulle komma till den lägre delen av intervallet så värderas aktien just nu till PE 5x på denna vinst. Det är uppåt väggarna för lågt för ett bolag som växer så krafitgt som Transcom gör. Det finns naturligtvis anledning till marknadens skepis - historiken i Transcom avskräcker. Men bolaget har Kinneviks och Creades fulla stöd och genomför en rad kraftfulla åtgärder som bör börja bära frukt kommande kvartal.

I början av maj skrev jag att Vestas och Transcom är mina två turn-around favoriter.

http://www.redeye.se/aktiebloggen/vestas-wind-systems/mina-tva-turn-around-favoriter

Vestas har stigit 100% sedan dess, medan Transcom har stått och harvat. Vestas var visserligen kraftigt blankad, men jag tycker inte det har skett så enormt mycket större framsteg där än i Transcom. Möjligen förklaras detta även av att Vestas är ett stort bolag som förvaltarna har koll på . Men som Vestas visar så behöver marknaden bara tro på att en turn-around är möjlig för att aktien ska kunna värderas upp kraftigt.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?