Post entry

Transcom: The only way is UP

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Transcom går från klarhet till klarhet. Jag höjer min målkurs från 2.16 till 2.70 per aktie.

Transcom meddelar idag att man lägger ner en olönsam business i Kanada. Volymerna flyttas till Filippinerna där lönekostnaderna är hälften av nivån i Kanada. Detta är ytterligare ett steg i rätt riktning och bekräftar att lönsamheten i bolaget är på väg upp på riktigt. 3Q-rapporten bekräftade också denna trend, med knappt 3% marginal, den högsta nivån på flera år.

Nedläggningen av Kanada leder inte till några väsentliga engångskostnader och får fullt genomslag redan från februari 2014.

I min blogg från slutet av augusti (nedan) antog jag försiktigt en värdering på 12x EPS för den potentiella vinsten för 2015 om 18 öre per aktie för att komma till min målkurs på 2,16 per aktie.

Jag gick idag igenom hur de tre konkurrenterna värderas. Teleperformance, Teletech och Convergys värderas i genomsnitt till 17x EPS.

När Transcom har fullbordat sin turn-around om 2 år och lönsamheten är minst 5% ser jag ingen anledning till att aktien skulle värderas så lågt som 12x när konkurrenterna värderas nästan 50% högre.

Om man antar en viss rabatt, PE 15x blir målkursen 2,70 kronor per aktie med samma vinstantaganden.

Den här resan har bara börjat. Och nu verkar det som om fonderna också vaknat upp.

http://www.redeye.se/aktiebloggen/transcom/transcom-en-tidsfraga

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?