Post entry

Som att skjuta på sittande fågel ?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Ser att Placera.nu rekar Intrum Justitia och tycker att aktien är billig på p/e 12 på deras prognos.

Jag kanske legat i solen för länge (nej det kan inte vara det har varit molnigt och sämre väder ett tag) eller druckit för många Singhabeers (där kan vi ha det...;-) men jag tycker att till viss del liknande Transcom är intressantare. Rapport om ca två veckor och på min försiktiga prognos handlas B-aktien på p/e ca 8 och A-aktien på 7,5. Nye vd:n fortsätter turnarounden och jag har svårt att se detta annat än att skjuta på sittande fågel inför kommande rapporter men vad vet jag...jag kanske druckit för många Singha...;-) Det är i alla fall mitt största innehav nu.

Det där med envisa callcenterförsäljare kan vi vara överens om
att tycka illa om. Men faktum att de gör mer och sköter hela kundtjänsten för vissa företag. När du sedan inte betalar vad du köpt så har man även inkassoverksamhet. Det är väl det som kallas för från ax till limpa....

För ca 3 år sedan värderades Transcom som ett tillväxtbolag med p/e över 20 och kurs uppåt 100. Därefter fick man för stor kostym när Tele2 skar ner och resultatet sjönk och värderingen förstås. Ny vd verkar få skutan på rätt köl igen men det tar tid och man måste nog komma med ett par bra rapporter till för att återfå marknadens förtroende helt antagligen.

Till och med idioter har gått plus på aktier de senaste månaderna

Det är den provokativa rubriken på en artikel på Di.se:

Finanskoll: Slut på börsens skördetid

Den är skriven av Jon Jonsson som även driver Finansblogg.com

Men vi som följer just Finansblogg.com vet dock att han varit bear under precis hela uppgången och envist hävdat att det bara är ett bearmarketrally med alla möjliga och omöjliga argument... även om han börjat vackla lite den senaste tiden kanske...

Hehe men detta nämns inget om i hans artikel förstås...;-)

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?