Post entry

De svenska rederierna halkar efter

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

De två senastse regeringarna har bedrivit en i det närmaste komisk politk . Först utreder den socialdemokratiska regeringen under lång tid frågan och man kommer fram till att ett Tonnageskattesystem i likhet med majoriteten av övriga europeiska länder vore en bra lösning. Man hinner dock inte besluta i frågan innan valet och det blir alliansens bord. Allianspartierna har tidigare stött frågan men nu skall det utredas igen .

Svenska redare tröttnar nu och tex broström flaggar inte längre svenskt pga av detta senfärdiga agerande , varje fartyg är i regel en investering på minst 300miljoner och skapar ett 30tal jobb ombord och några ytterliagare i land.

Shipping är ett av världens mest konkurrensutsatta brancher och vill vi hålla någorlunda kvalitet så måste vi ge de svenska redarna samma vilkor som resten av europa.

Broström växer nu ändå men under andra flaggor och intäkter och väl betalda arbetstillfällen hamnar hos länder som sedan länge skaffat sig ett tonnageskattesystem .

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?