Post entry

TrachTechnology - efterlängtat patent.

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Så kom det i dag, dagen den 21:a Januari ett efterlängtat besked:

Efter mellan 1-2 år, kanske ännu längre, mottogs beskedet med en lättnad för de som varit involverade i TT det senaste året - Europeiska pappersmanglande Patentverket har äntligen gett TT godkänt för Patent inom hela Europa för slaktdjur av sorten fågel/fläsk/nöt. Detta inom märkning med RFID-taggar inom kort framtid ska bli lag i USA - minns jag rätt ska det även bli lag på det i Ryssland.

Så nu har TT patent inom Europa, Ryssland och USA.

Efter förra höstens genombrott med en order till en gård på Gotland så väntar de, andra utländska, ordrarna på sig. Men i och med att VD:n bytts ut till en f.d chef från McDonalds - med erfarenheter från flera länder, så ser läget klart bättre ut.

TrachTech solutions leverar fortfarande en el orders.

Det som väntar är en listning på small cap som är annonserade, efter försening från 2008 Q4, till Q1 2009. Eu-patent borde öka chansen till orders vilket borde öka chansen till att listningen blir av.

Listning kan ske på 2 sätt: (förenklad, har pdf:en på en annan dator)

1. Att uppfylla kriterier med kunder i orderstocken samt tillräcklig omsättning samt kassa för 12 månader.

2. Utan tillräcklig Att grundligt åskådliggöra vad framtiden har att erbjuda s att investerare kan skapa sig en trovärdig bild av företaget.

Självklart inväntas fler orders för att man på så sätt ska kunna bli försäkrad om en eventuell listning - dagens klimat på börsen leder till många fördröjningar men att matbranschen under en lågkonjunktur ska kunna effektivisera samt spara pengar låter som en bra affär.

Vid en small cap notering sker en ägarspridning enligt tidigare uppgifter från TT - utländksa intressenter får inte investera i nuvurande lista.

Nu blir det spännande att se vad som händer i framtiden.

Väl mött!

/

B.Diddy

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?