Post entry

Towork Q3 rapport - Visar vinst!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Towork presenterade nu på morgonen sin kvartalsrapport för Q3 och uppvisar för första gången en vinst samt ett positivt kassaflöde!

Här kommer en länk til rapporten för er som missat den: http://www.aktietorget.se/NewsItem.aspx?ID_News=60112&Language=1

Det är med belåtenhet jag kan konstatera att mitt sedan drygt 1 år tillbaka "turn-around case" Towork nu äntligen uppvisar lönsamhet. Och man gör det i ett kvartal som normalt sett är bemanningsbranschens sämsta. Vinsten på +49 000kr är ju inga jättepengar direkt men för Towork är det ett viktigt delmål. Nu har man uppnått både positivt kassaflöde och positivt resultat.

Trots dagens positiva rapport är det flera tuffa utmaningar som återstår för bolaget. Jag har summerat ner några av de enligt mig viktigaste:

1. Fortsätt öka omsättningen. Här krävs ett utökat fokus på säljinsatser (något man även medger i rapporten).

2. Kostnadsmedvetenhet. Här har man kommit långt. Förutsättningar till en hög vinstmarginal på lång sikt är goda förutsatt att omsättningen ökar så som planerat.

3. Rekrytera rätt personer. Gäller såväl konsultchefer/rekryterare så som uthyrda konsulter. Ny konsultchef med erfarenhet från bla Manpower börjar i November.

4. Strukturaffär/uppköp. Jag tror så som tidigare att någon form av samgående/uppköp med branschkollega är nödvändig. Finns flertalet synergieffekter att uppnå med detta förutom att själva bolaget blir större och attraktivare för investerare.

Mitt innehav ligger kvar långsiktigt i aktien. Risken i bolaget är fortfarande stor så jag återupprepar tidigare rekommendation att köpa en chanspost i bolaget och se den som en krydda i portföljen jämfört med de större bemanningsbolagen, tex Poolia och Proffice. Börsvärde vid aktuell kurs 0,24 kr är ca 5 msek.

Mvh,

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?