Post entry

Topotarget inför trolig upprekyl

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Topotargets kurs har de senaste veckorna pressats hårt (-25%) , främst av utförsäljningarna från en enda aktör som (via Nordea Danmark) sålt ett antal miljoner aktier. På börsforum har jag hävdat att den försiktige bör vänta med köp till dess Nordea är klara med sin försäljning. Sedan i onsdags har de inte visat sig på säljsidan och ett köp på nuvarande nivå ser nu mycket intressant ut, särskilt som kursen då studsade på ett starkt stöd och vi imorgon 3/11 ev kan vänta oss lite publicitet i samband med en konferens.

Förutom det ovan nämnda är det följande tre punkter som talar för en investering i Topotarget.

1. BOLAGETS PIPELINE

A. BELINOSTAT

Belinostat är ett cancerläkemedel som tillhör en ny klass läkemedel som heter HDAC-hämmare. Just nu pågår hela 19 kliniska försök med Belinostat mot en uppsjö av olika former av cancer, varav 11 är sponsrade av National Cancer Institute (NCI)!

Belinostat har tack vare sina lovande data inte bara fått ett antal ”gratisprojekt” som utförs av NCI, utan även ”gräddfilerna” Orphan Drug status och Fast track.

Belinostat är nu i Fas III och det längst gångna försöket (Beliefstudien) är mot cancerformen PTCL (ett non-hodgkinlymfom). Man räknar med att skicka in ansökan om marknadsregistrering till FDA i december 2010, men redan runt detta årsskifte kan viktiga och potentiellt mycket kursdrivande interimsdata komma.

Hur mycket är då Belinostat värt?

Läkemedlet har blockbusterpotential (>1 BUSD försäljning per år), men det ligger några år framåt i tiden.

För drygt ett år sedan köptes rättigheterna till Belinostat till ett pris som överstiger hela Topotargets nuvarande teknologivärde!

Här är även en direkt jämförelse av börsvärde högintressant (relativ värdering). Konkurrenten Allos Therapeuticals fick för mindre än en månad sedan en HDAC-hämmare godkänt för just PTCL (Pralatrexate). Deras preparat har ungefär likvärdig effekt, men betydligt allvarligare biverkningar. Detta innebär dessutom att man kan våga ge högre doser och därmed erhålla bättre effekt. Där Allos är nu kommer alltså Topotarget med stor sannolikhet vara om drygt ett år. Allos har ett börsvärde på 3000MSEK och Topotarget 500 MSEK och då får man inte glömma Topos övriga projekt!

B. SAVENE/ TOTECT

”Antidot” som ges om man av misstag råkar injicera cellgift utanför blodkärlen. Nu uppnått status som standardbehandling. Försäljningen ger sedan slutet av 2008 ett överskott. För 2009 verkar vinsten (trots de övergående problem som nyligen rapporterats i USA) bli ca 10 Milj danska kr. Om tillväxten fortsätter som väntat är det inte en överdrift att Savene/ Totect + Topotargets kassa är värt motsvarande hela börsvärdet.

C. ÖVRIG PIPELINE

Topotarget har ytterligare ett antal kliniska och prekliniska projekt. För dessa hänvisas till Topotargets hemsida.

2. EN STARK KASSA

Topotarget har en relativt hög burnrate, men efter en nyligen genomförd nyemission räcker bolagets kassa (mer än 200MSEK) att driva Belinostat genom Fas III och registreringsansökan, dvs till 2011. En stark kassa ger en stark förhandlingsposition.

3. STOR CHANS FÖR UPPKÖP

I våras gick bolaget ut med att de fått erbjudande till ”väsentligt högre kurs än nuvarande”, vilket då var 4Dkr. Man valde dock att tacka nej och göra en nyemission. Nu är kursen 2,60, kassan är fylld, cancerområdet tilldrar sig stort intresse från Big Pharma och Topotarget har fått sin teknologi bekräftad genom att Allos Therapeuticals nått marknaden. Hade man tidigare många intressenter borde det i nuläget definitivt inte vara färre!

Det är intressant att lyssna på följande intervju från i juni:

http://borsentv.dk/investor/clip/5057

Särskilt rekommenderas att lyssna mot slutet då Buhl Jensen svarar på var Topotarget är om ett halvt år (drygt 7 min in i intervjun) och han klart och tydligt redogör för det naturliga att mindre bioteknikbolag köps upp av större.

Kursen har fallit från 32kr sedan maj 2006 till nuvarande 2,60. De som varit aktieägare under den tiden kommer med all säkerhet inte bli helt nöjda med prisnivån vid ett bud på hela bolaget, men jag är övertygad om att de som fått möjligheten att gå in i aktien på nuvarande kursnivåer kommer bli mer än nöjda med sin investering den dag Topotarget sänder ut en ny pressrelease om att ett bud ligger på bolaget!

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?